Ege ‘Denetimde,yetki sınırları aşıldı’

‘Denetimde,yetki sınırları aşıldı’

05.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, yerel yönetimlerde hiç karşılaşılmayan bir uygulamanın hedefi olduklarını belirterek, “yemekler bile soruşturuluyor” dedi...

‘Denetimde,yetki sınırları aşıldı’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel yönetimlerde hiç karşılaşılmayan denetim mekanizmasının İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik uygulanıldığını ancak artık sınırların aşıldığını söyledi. Son 6 aylık denetimlerde belediyesinde rüşvet, yolsuzluk ve zimmet olmadığının ortaya çıkmasına karşın şimdi de usul hataları aranmaya başlandığını, belirten Kocaoğlu, kendisinin yurtdışı seyahatleri, bir Genel Müdür’ün kimlerle yemek yediğinin bile soruşturuldunuğu açıkladı.

Buruk bayramlaşma
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye personeliyle bayramlaştı. Kocaoğlu, konuşmasında şehitler ve Van depremi nedeniyle buruk bir bayram yaşandığını söyledi.
Son altı için de yerel yönetimlerde hiç karşılaşılmamış denetim mekanizmalarıyla karşı karşıya kaldıklarına dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, sürekli denetim yapıldığını, yasal hak olan bu uygulamaya hiç kimsenin itirazı olmadığını söyledi. Kocaoğlu, “Ancak aralarında vergi denetmenlerinin de olduğu birimlerden gelen denetçi arkadaşlar denetim sınırlarını bir müddet zorladı. Şimdi ise bu sınırları aştılar. Bu iş denetimden çıktı. Ancak, bu artık denetim değil, başka bir şey” diye konuştu.

Haberin Devamı

Toplu sözleşme krizi sona erdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 3 bin 500 memuru ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Memurlara verilen 100 TL’lik sözleşme desteği 250 TL’ye yükseltildi. Bugüne kadar 300 TL tutarında olan ve fiş olarak memura verilen yemek desteği ise yılbaşından itibaren nakit ödenecek.

Serbest kartlar da çözüldü
Sözleşmeye göre, geçen yıl yapılan sözleşmede verilen 100 TL yeni sözleşmede 250 TL’ye yükseldi. Bugüne kadar yemek fişi olarak verilen 300 TL’lik yemek desteği aynı kaldı. Ancak, yılbaşından itibaren memura nakit olarak ödenecek. Sözleşmeyle belediye memur ve işçilerinin ulaşım kartlarıyla ilgili sorun da çözüldü. Belediye memurları için geçerli olacak serbest ulaşım kartı uygulaması başlayacak. 105 TL tutarındaki bedel belediye meclisinde onaylanırsa, her kurum bu bedeli servis ücreti olarak ödeyerek kartları dolaşıma açtırabilecek.


Susam: KOBİ’ler destek bekliyor
CHP İzmir Milletvekili, Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Mehmet Ali Susam, Türkiye’nin ekonomi stratejisini gözden geçirmesi gerektiğini, uluslar arası sermayeyi kendine çekmeye çalışırken kendi sanayisini, esnafını ve küçük işletmesini yok etmemesi gerektiğini söyledi.
Cari açığı kapatma yolları
Mecliste, kısa adı MİGA olan ‘Çok Taraflı Yatırım Garanti Kuruluşu Sözleşmesi’ görüşmeleri sırasında konuşan CHP’li vekil, küresel sermayenin kar hırsının, dünyadaki ekonomik adaletsizliğin nedeni olduğunun altını çizdi. Hükümetin yaptığı hatayı geç de olsa anlayarak tedbir almaya çalıştığını söyleyen Susam, “Başbakan uygulanan ekonomik politikasının cari açığı yaratmakta olduğunu itiraf ederek ‘Tedbirleri almayalım da Yunanistan’a mı dönelim’ diyor. Fakat tedbirlere rağmen ihracat yüzde 24 ithalat yüzde 42 artıyor. Alınan tedbirler bile makası kapatamıyor. Açığı kapatmanın yolu KOBİ’leri, yerli sanayileri teşvik ederek dünya standartlarına getirmekten geçiyor” dedi. n İZMİR DHA

Haberin Devamı

‘Altı ay aradılar ama bir şey bulamadılar’
Kocaoğlu, denetimle ilgili yakınmalarını da, “Buna mutlaka ve mutlaka birisinin el atması gerekiyor. Altı aylık denetim sonucu, bu belediyede rüşvet, yolsuzluk, zimmet olmadığı ispat edildi. Bir şey kaldı. Bu da 20 bin kişinin çalıştığı belediyede işin doğasında olan usül hatası olup olmadığıdır. Bunu araştırmaya başladılar. Örneğin ‘2006 yılında bir şirketin genel müdürü kimle yemek yedi? Faturanın arkasında isimler niye yazılmadı’ diye sorgulanıyoruz. ‘Aziz Kocaoğlu 2006 yılından beri nerelere seyahat etmiştir?’, ‘Görevli mi gitmiştir?’ incelemesi yapılıyor” sözleriyle dile getirdi.

Bergama’dan mesaj ile çikolata geldi
Tutuklu Genel Sekreter Pervin Şenel Genç tarafından gönderilen çikolatalar bir sepet içinde dağıtıldı. Genç’in gönderdiği “Değerli kardeşlerim, sevdiklerimden ayrı olanlar için türkü ‘Bayram gelmiş neyime, kan damlar yüreğime’ diyor. Tutukluğu 185. gününde yüreğime kan damlasa da hepinize iyi bayramlar” mesajı duvarlara asıldı.

Haberin Devamı

Siyasi partilerin bayram programı
İzmir’de siyasi parti yöneticileri de bayramlaşacak. Ak Parti’de törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay katılırken MHP teşkilatları ise Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi ağırlayacak. Ak Parti teşkilatları, cumartesi günü saat 12.00’de Kaya Termal Otel’de bayramlaşacak. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katılacak. CHP İzmir örgütü, bayramın ikinci günü saat 14.00’te eski itfaiye binasındaki Kent Arşivi Restoran’da bayramlaşacak. Törene İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri ile kadın ve gençlik kolları katılacak. MHP İzmir teşkilatı, bayramın üçüncü günü Kültürpark Fuar Alanı’nda gerçekleştireceği bayramlaşma törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katılacak.