Ege Denizli Belediyesi’nin desteği dünyaya örnek

Denizli Belediyesi’nin desteği dünyaya örnek

21.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir’in Türkiye’de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla yaptığı protokol, kent tarihine ışık tutacak. 2200 yıl önce inşa edilen antik tiyatro, turizme kazandırılacak

Denizli Belediyesi’nin desteği dünyaya örnek

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Laodikya Antik Kenti’nde bulunan Batı Tiyatrosu’nu dünya kültür mirasına kazandıracak. Bu kapsamda Laodikya Antik Kenti’ndeki Batı Tiyatrosu’nun kazı ve restorasyon çalışmalarına ilişkin Laodikya Kazı Heyeti Başkanlığı ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında protokol imzalandı. Prof. Dr. Celal Şimşek, Laodikya Antik Kenti’nin ortaya çıkarılmasında büyük rol oynayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.

Haberin Devamı

Horoz figürü bulundu

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bugün, Laodikya’nın geldiği noktaya bakıldığında, az zamanda çok mesafe aldık. Simgemiz olan horozun da burada bulunmuş olması, bu kazıyı desteklemek için en önemli sebep” dedi. Prof Dr. Şimşek ise, “Laodikya 2013 yılında UNESCO’nun ‘Geçici Dünya Kültür Mirası’ listesine alındı. Antik kent 2015 yılında, ‘En iyi turist ağırlayan kent” kategorisinde ödül kazandı. 2016 yılında da Laodikya Kilisesi’nde yaptığımız çalışmalarla çok prestijli olan ‘Europa Nostra Ödülü’nü Büyükşehir Belediyemizle birlikte aldık. Yerel idarelerle birlikte çalışmanın nasıl başarılar getirdiğinin en güzel örneklerinden biri Laodikya’dır” dedi.

Denizli Belediyesi’nin desteği dünyaya örnek