Ege Denizlispor'da umut var!

Denizlispor'da umut var!

05.08.2017 - 03:58 | Son Güncellenme:

Transfer yasağı ve futbolcu alacakları gibi sorunlarla boğuşan, ancak yeni yönetimle geleceğe daha umutla bakan Denizlispor var bugün gündemimizde... Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş sordu, yazarlarımız Bülent Buda Fatih Tanfer ve İsmail Özelçinler, Milliyet Ege okuyucuları için ayrıntılı şekilde değerlendirdi...

Denizlisporda umut var

2017-2018 sezonu başlıyor. Denizlispor hakkında görüşleriniz neler? Performansları nasıl olur?
Fatih Tanfer: Ege takımlarının makus talihinin Denizlispor’da da görmek mümkün. Borçlar, transfer yasakları, yeni sezona girilirken bir yerde eliniz kolunuz bağlı. Neler yapacağınızı bilemiyorsunuz. Ancak ne mutlu ki, fedakar başkan ve yöneticiler ortaya çıkıyor, şehirlerinin takımı adına ellerinden geleni yapıyorlar. Denizlispor’da da fazla değişen bir şey yok. Alperen ve Anıl ayrılmışlar, transfer edilen oyuncu yok.
‘Geçen yılın rengiydi’
Kulüp adına mutluluk veren konu ise transfer yasağı nedeniyle elindeki futbolcuların tümüne yakınıyla anlaşılmış, onlarda büyük fedakarlık göstermişler ve Yusuf Şimşek Hoca göreve gelmiş. Geçtiğimiz yılın Denizlispor’unu inceleyecek olursak oyun aklı, temposu ve yetenekli oyuncularıyla TFF 1. Ligi’ne damgasını vurdu. Her takımın korkulu rüyasıydı. Sahaya çıktıklarında takım halinde kazanma hırsı açısından hep pozitiftiler. Çünkü çok yetenekli oyuncuları vardı. Bazı maçlarda aşırı motive olmaları, gerilim ve stres yarattı. Deplasmanlarda rakiplerinin korkulu rüyası oldular. Kısacası geçen yılın rengi olan bu takım, yaklaşık aynı kadrosuyla ve teknik adam olarak, futbol aklı ve yetenekleriyle Yusuf Şimşek’in de bu takıma yaratmasını beklediğim olumlu etkisiyle izlenmekten keyif alınacak bir takım olması kişisel beklentimdir.
‘Şimdi destek zamanı’
Bülent Buda: Alperen kayıp, onun dışında kadronun korunması istikrar olarak nitelenebilir. Yusuf Şimşek, kentin karakterini iyi biliyor. Ancak koşullar önemli. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Bütün mesele moral, heyecan ve istek. Bu kavramları sürekli kılmak başarının ilk koşulu. Ege takımlarının değişmeyen yazgısı Denizli için de geçerli. Demem şu ki, geçmişin tortularını temizlemeden önünüzü göremiyorsunuz. Gerçek, akılcı bir arınmaya ihtiyaçları var yeşil siyahlıların ve de kentin. Halkın var olan potansiyeline karşın, takımlarını desteklemede zayıf kaldıkları da bir başka sorun.
İsmail Özelçinler: Denizlispor geçtiğimiz sezon yaşadığı sıkıntıları, mevcut kadrosunun iyi olması nedeniyle iyi mücadele örneği göstererek, başarılı maçlar çıkardı ve ligde kaldı. Transfer yasağının sürmesine rağmen Denizlispor’un mevcut kadrosunun büyük bölümünü koruması, yeni sezon için de bir umuttur. Bir sanayi kenti olan Denizli’de işadamları başta olmak üzere, kenti yönetenlerin de Denizlispor’a sahip çıkması kaçınılmazdır. Bir sözüm de taraftarlara. Maalesef geçtiğimiz sezon taraftarlar sezon boyunca gerekli tribün desteğini takımlarına veremedi. Bu sezon bu desteği mutlaka vermeleri, Denizlispor’un başarısı için şart...
Yeni sezon için Denizli-spor’u yönetenlere ve taraftara bir mesajınız var mı?
Fatih Tanfer: Yusuf Şimşek’in oyun anlayışı ve elindeki futbolcuların yapısı gereği yaratacağı takımın; pozisyon zenginliği, korkusuz hücum anlayışı olan, takım halinde iyi mücadele eden bir takım yaratacağıdır. Ancak Bülent Abimin de ifade ettiği gibi bu kadar ekonomik sorunlar bir noktada geliyor, bütün bu özellikleri yok ediyor.
‘Kalıcı çözüm getirilmeli’
Böylesine iyi ve güçlü bir takımın olacağını umduğumuz Denizlispor’da, şehri yönetenler bana göre elinden geleni takımları adına yapıyorlar. Yönetimler için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Ama Ege takımlarını anlatırken, maalesef hep biriken borçlar, transfer yasaklarından bahsettik. Artık bunlara da Denizlispor’da kalıcı bir çözüm bulmanın zamanı geldi ve geçiyor. Denizlispor taraftarına gelince o alıştığımız tüm tribünlerin dolu olduğu, desteğin en üste çıktığı günleri görürsek o zaman Denizlispor’un hedefe doğru yüreyeceğine inancımız tam olacaktır. Yani taraftar da sadece tenkit değil, artık tribünlerde desteğini gösterme zamanı gelmiştir.
‘Başarı ve kenetlenme şart’
Bülent Buda: Denizli, ülkenin Anadolu Kaplanı olarak nitelendirilen kentlerin önünde geliyor. Ekonomi, ticaret, sanayi, turizm var ama futbol yok. Bu dayanılmaz bir çelişki. Bu çelişki giderilemediği takdirde Denizlispor futbol takımı, sıradanlaşmaya tutsaktır!
İsmail Özelçinler: İlk soruda gerekli yanıtı verdiğimi sanıyorum. Ve de bu konuda Bülent Buda abimin görüşlerine de yüzde yüz katılıyorum...

Haberin Devamı

Kombine alana forma hediye

Yeni sezonda D üst tribünden kombine alan Denizlililere ve taraftarlara DS Store Mağazası’ndan forma hediye edeceğini duyuran yönetim, kombinelere ilgi gösterilmesini de istedi. Denizlisporlu kurmaylar yaptığı açıklamada şunları söylediler: “Kombine biletlerini www.passo.com.tr adresinden veya mobil uygulama üzerinden alan taraftarlarımız Denizli Atatürk Stadyumu’nda bulunan Passolig gişelerine gelerek kombine doğrulaması yaptırması ve hediye kartını alması gerekmektedir.”