Ege Dersanede AKP mısraları

Dersanede AKP mısraları

28.08.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Manisa Belediyesi’nin öğrencileri sınavlara hazırlayan eğitim merkezinde, yadırganan bir ödül töreni yapıldı. Belediye yöneticilerini ve icraatlarını öven, AKP’nin sloganı “Durmak yok yola devam” sözüyle biten şiirler okundu

Dersanede AKP mısraları

Bürokratlar da vardı
MANİSA Belediyesi’nin dar gelirli aile çocuklarını sınavlara hazırlayan eğitim merkezinde şaşırtan tören düzenlendi. Başarılı 50 öğrenciye, Belediye Başkanı AKP’li Bülent Kar, yöneticiler ve veliler de  davet edilerek ödül verildi. Öğrencilerin yazdığı açıklanan şiirlerden de örnekler sunuldu. 

Kafiyeyle anıldı
MISRALARDA, başkan yardımcı-ları Recep Kafes, Kemal Sevinç, Süleyman Çoban ve Kültür Müdürü Mümin Deniz’in isimleri kafiyeyle anıldı. “Recep, Kemal, Süleyman ve Mümin beylerle çıktın yola” diye devam eden şiir, “Sayenizde her yer olmuştur lale bahçesi, Allah size nasip etsin cennet bahçesi” diye bitti.

Yere göğe sığmadı
BAŞKAN Bülent Kar’a hitaben yazılan bir başka şiir de dikkatleri çekti. Şiirin büyük kısmında, belediyenin ve Bülent Kar’ın icraatları, övücü sözlerle anlatıldı. Son dörtlüğün son mısrasında ise AKP’lilerin sıklıkla kullandıkları, “Durmak yok yola devam” sloganına  yer verildi.

Belediye dersanesinde AKP’ye övgü şiirleri 

Manisa Belediyesi Eğitim Merkezi’nde, OKS’de ve ÖSS’de başarı gösteren öğrenciler ödüllendirildi. Törene, öğrencilerin okudukları, AKP’li belediye başkanıyla icraatlarını öven şiirler damga vurdu

Manisa’da, dar gelirli ailelerin çocuklarını ücretsiz olarak OKS’ye ve ÖSS’ye hazırlayan Manisa Belediyesi Eğitim Merkezi’nde (MABEM), sınavı kazanan öğrenciler için tören düzenlendi. AKP’li Başkan Bülent Kar, belediye ve merkez yöneticilerinin yanı sıra veliler katıldı. Törene, öğrencilerin yazıp okudukları açıklanan, belediye yöneticileriyle icraatlarını öven ve AKP’nin sloganı “Durmak yok yola devam” sözleriyle biten şiirler damga vurdu.

“Hizmet adamı Bülent Kar”
Enes Taş isimli öğrencinin okuduğu “Sevgili Belediye Başkanımıza” şiirinde, Başkan Kar’ın yardımcıları Recep Kafes, Kemal Sevinç, Süleyman Çoban’la Kültür İşleri Müdürü Mümin Deniz’in isimleri kafiyeyle anıldı. “Recep, Kemal, Süleyman ve Mümin Beylerle çıktın yola” diye devam eden şiir, “Şehzadeler diyarıdır Manisa, buram buram tarih kokandır Manisa. Sayenizde her yer olmuştur lale bahçesi, Allah size nasip etsin cennet bahçesi” dörtlüğüyle son buldu.
MABEM’de OKS kursu alan Özlem Aytuğ da ÖSS öğrencisi Bahar Yalçınkaya’nın bir süre önce Başkan Kar’a hitaben yazdığı, “Hizmet Adamı Bülent Kar” başlıklı şiiri okudu. Şiirin büyük kısmında belediyenin ve Kar’ın icraatlarını övücü sözlerle anlatan genç kız, son dörtlüğün son mısrasında, AKP’lilerin sıklıkla kullandığı, “Durmak yok yola devam” sloganına yer verdi: “Altyapısıyla doğalgazla tanıştı, yaya geçitleri de yayalarla barıştı. Bu bir siyaset değil, hak yolunda yarıştı, durmak yok yola devam başkanımız Kar’la birlikte.”
Başkan Kar, amaçlarının, eğitimde eşitlik sağlamak olduğunu söyledi. Kar, şöyle dedi: “Dersane ücretlerini gözönünde bulundurursak, dar gelirli bir ailenin çocuğunu buraya göndermesinin ne kadar zor olacağını kolayca görebiliriz. Bu noktada sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek MABEM’i kurduk. 420 öğrencimize 15 branş öğretmeniyle hizmet veriyoruz. Kursların tamamı ücretsiz. Sadece aylık 30 YTL katkı payı alınıyor. MABEM devam eden öğrencilerin başarısı beni çok etkiledi. Bana hitaben yazdıkları şiir de çok anlamlı. Gittiğimiz her yerde, icraatlarımız arasında en dikkat çekenin bu kurs olduğunu gördük.”