Ege Dikili’nin cennet köşesinde festival

Dikili’nin cennet köşesinde festival

07.08.2019 - 02:41 | Son Güncellenme:

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Bademli Köyü, 3. Bademli Bisiklet Festivali ve 2’inci Bademli Tiyatro Günleri’nin ardından, 6. Bademli Festivali’nde binleri ağırladı. 1200 nüfusa sahip köyün muhtarı Neslihan Kutlu Maraş festivalin açılış konuşmasında, cennet doğanın içinde özellikle kadın ve çocukların dahil olduğu organizasyonlarla bölge tanıtımına büyük katkı koyduklarını belirtti. Maraş, destekleri için de İzmir Büyükşehir ve Dikili belediyeleirne teşekkür etti.

Dikili’nin cennet köşesinde festival

Geleneksel açılış kortejiyle başlayan festivelde; halk oyunları gösterileri, çocuklarla boyama atölyesi, söyleşiler, 2. Zeytinyağlı Yöresel Yemeklerimiz Yarışması ve sanatçı Zeliha Sunal öncülüğünde “Temiz Bademli Atık ve İzmarit Toplama” etkinlikleri yapıldı. Gazetecilik yaşamında 50’inci yılını dolduran Uğur Dündar’ın hayatını anlatan ve yönetmenliğini gazeteci Gökmen Ulu’nun yaptığı belgesel İzmir, İstanbul ve Ankara galalarının ardından yurt turnesindeki ilk gösterimini Bademli Festivali’nde yaptı.

Haberin Devamı

Festivalde İzmirli sevilen sanatçı Serap Tamay’ın “Ege ve Balkan Ezgileri” adlı konseri de büyük beğeni kazandı. 3 gün süren festival Dikili Belediyesi Vuslat Demir Korosu’nun birbirinden güzel eserleri seslendirdiği konserle sona erdi.