Ege DİYALİZDEN MUCİZEYE

DİYALİZDEN MUCİZEYE

12.03.2009 - 00:51 | Son Güncellenme:

Böbrek yetmezliği nedeniyle makineye bağlanarak yaşayan Manisalı Hanım Kunçay, binde 2’lik mucizeye imza attı, nur topu gibi bir erkek bebek doğurdu

DİYALİZDEN MUCİZEYE

Manisa’da böbrek yetmezliği nedeniyle haftanın altı günü, toplam 24 saat diyaliz makinesine bağlanarak yaşamını sürdüren 29 yaşındaki Hanım Kunçay, nur topu gibi bir erkek bebek dünyaya getirdi. Böbrek yetmezliği hastalarında hamile kalma oranının binde 5, canlı doğurma oranının binde 2 olduğunu hatırlatan doktorlar, 2.5 kilo ağırlığında sağlıklı bir bebek doğuran Kunçay’ın mucizeyi gerçekleştirdiğini söyledi. 36 hafta sonra normal doğumla dünyaya gelen bebeğe ise ‘Ege Mert’ ismi verildi.
Ege Mert, Manisa’daki özel bir diyaliz merkezinin de maskotu oldu. Annesi makineye bağlanırken yatağın kenarına konulan sevimli bebeğin, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Doktorunun oğlunun ismi

Merkez doktorlarından Deniz Aracı, “Anne, bebeğini emziriyor. Mama takviyesi de yapıyoruz. Hastamız bir mucizeyi gerçekleştirdi” dedi. Aracı, anne Kunçay’ın, aşırı ilaç alması gerekeceğinden, beklediği böbrek naklini de emzirme süresi bitene kadar ertelediklerini kaydetti. Çocuğuna, doktorunun oğlunun ismini verdiğini belirten anne Kunçay da, “Çok iyi bakıldım ve nurtopu gibi bir bebek sahibi olduk. Mutluyum” diye konuştu.