Ege Doğduğu yere eğitim yurdu

Doğduğu yere eğitim yurdu

15.02.2009 - 00:44 | Son Güncellenme:

Denizlili hayırsever Yaşar Kımıl, son 10 yılda dört önemli projenin hayata geçmesini sağladı. Son olarak da 100 bin lira bağışladı

Doğduğu yere eğitim yurdu

Doğduğu yer olan Denizli’nin Güney İlçesi’nde eğitime yaptığı katkılarla tanınan işadamı Yaşar Kımıl, öğrenci pansiyonu yaptırmak için protokol imzaladı. Bu yıl hizmete girmesi planlanan öğrenci pansiyonunun protokolü Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve hayırsever işadamı Yaşar Kımıl tarafından imzalandı. Törene hayırsever Kımıl’ın yanı sıra oğlu Mehmet Nuri Kımıl, Güney Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Müdür Yardımcısı Reşat Erdoğan ile Güney İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Çetin katıldı.
Vali Yavuz Erkmen, daha önce de hayır işleri yapmış olan Yaşar Kımıl’ın, eski imam hatip lisesi binasını onararak yapacağı Fatma Kımıl Öğrenci Pansiyonu sayesinde öğrencilerin daha iyi şartlarda barınmalarını ve eğitimlerini sürdüreceklerini belirtti.

Maliyetin üçte ikisini karşılayacak
Erkmen “150 bin liraya malolacak onarımın 100 bin lirasını Yaşar Kımıl, 50 bin lirasını da il özel idaresi karşılayacak. Pansiyona Yaşar Kımıl’ın eşi Fatma Kımıl’ın adı verilecek” diye konuştu.
Denizli’de yaşayan ve tekstilcilik yapan hayırsever işadamı Yaşar Kımıl da, herkesin gücü oranında yardım yapması gerektiğini ifade ederek, “Bundan sonra da elimizden geldiği kadar hayır işleri yapmayı sürdüreceğiz” dedi. Yaşar Kımıl daha sonra 100 bin liralık çeki Vali Erkmen’e verdi.
Yaşar Kımıl daha önce de Güney’de 1998 yılında 10 derslikli Yaşar Kımıl İlköğretim Okulu, 2002 yılında Güney Endüstri Meslek Lisesi binasının onarımla pansiyona dönüştürülmesi ve 2005 yılında Güney Yaşar Kımıl İlköğretim Okulu’na 6 derslikli ek bina yaptırmıştı.