Ege Dönüşüm söylentisi fiyatları katladı

Dönüşüm söylentisi fiyatları katladı

08.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çeşme’de kentsel dönüşüm alanlarına dahil edilme beklentisiyle arsa ve evlere talep patlaması yaşanmaya başladı, rakamlar yükselişe geçti

Dönüşüm söylentisi fiyatları katladı



Afet riski altındaki alanların dönüşümüne yönelik ilk kazma vuruldu. İzmir’de metropol 10 ilçede yapılması planlanan yıkım çalışmalarının ikinci aşamada dış ilçelere de uzanması beklentisi birtakım fırsatçıların işine yaradı. Geçtiğimiz ağustos ayında Çeşme’ye mimari kimlik kazandırılması için hayata geçirilen “Çeşme Merkez Sahil Şeridi Kamusal Yüzeylerin Düzenlenmesi” projesiyle yenilenme adına önemli bir adım atan Çeşme’de kentsel dönüşümün yakın zamanda ilçe merkezine geleceğine yönelik söylentiler artınca ilçede emlak fiyatları tırmanışa geçti.

Haberin Devamı

Efsanelere inanmayın
Emlak fiyatlarının spekülatif biçimde arttırılmaya çalışılıyor olabileceği uyarısında bulunan İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, “Şehir efsaneleri kulaktan kulağa yayılıyor. Vatandaş bu konuda dikkatli olmalı. İlk aşamada kentsel dönüşümün yapılacağı alanlar belli. Yerel yönetimler vatandaşları yerlerini satmamaları yönünde uyarıyor. Bu yüzden kimse acil bir ihtiyacı yoksa satış yapmasın” diye konuştu.

Bakanlığa baskı var

İlçede gayrimenkul alım satım işleriyle uğraşan Burak Gökdeniz Çeşme’de turizm teşvikleri ve EXPO sürecindeki termal yatırım beklentisinin git gide artmasının mimari kimlik projelerinin de eklenmesiyle gayrimenkullere olan ilgiyi arttırdığını ifade etti. Göktedinz, yatırımcıların bakanlık ve belediye nezdinde baskı unsuru oluşturarak kentsel dönüşümü de getirirsek karlı çıkarız anlayışıyla hareket ettiğini savundu.

Haberin Devamı

Gündemde yok

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat ise, “Kentsel dönüşümde İzmir’de 18 yenileme bölgesi bulunuyor. Bunlar 10 merkez ilçeyi kapsıyor. 882 bin kişi dönüşümü hissedecek. 313 bin konut dönüşümden etkilenecek. 10 merkez ilçedeki çalışmalar hızlı bir şekilde bitirilmeye çalışılacak. Yeni bölgelerle ilgili şu anda bir adım yok” açıklaması yaptı.