Ege Dört Mevsim’den 5 alternatif

Dört Mevsim’den 5 alternatif

14.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ege-Koop’un Güzelbahçe ile Urla arasında bulunan prestij projesi Dört Mevsim Konakları’nın, 5 ayrı alternatifle hem yurtiçinden, hem de yurtdışından gelen ziyaretçilerinden büyük ilgi görüyor

Dört Mevsim’den 5 alternatif

Kamuoyundan gelen istek üzerine Ege-Koop, Güzelbahçe’de gerçekleştirdiği ‘Dört Mevsim Konakları’na 2 yeni proje daha ekledi. Satışa sunulan konakların yüzde 60’ının sahiplerini bulduğunu kaydeden Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kalan yüzde 40’lık bölümün de kısa süre içinde tükeneceğini tahmin ettiklerini belirtti. Vakıfbank ile yapılan anlaşma ile ortaklarına, Ege-Koop kefaletinde özel banka kredisi imkanı sağladıklarını da kaydeden Aslan, “Kar amacı olmayan Ege-Koop; prestij projelerinde ortaklarına fırsatlar sunmayı hedefliyor. Yaklaşık 400 işçinin çalıştığı projedeki 70 konağın betonarme karkas imalatının yüzde 100’e yakın kısmı tamamlandı. Duvar ve çatı imalatlarının yanında, tüm konakların dış cephe imalatları da neredeyse bitmek üzere.”

Özel kolaylık

2010 yılında yapımına başladıkları Dört Mevsim Konakları için Vakıfbank ile yapılan anlaşmanın etkisiyle de büyük talep aldıklarını dile getiren Aslan, “Konak sahibi olmak isteyenler yüzde 20 peşinat verdikten sonra kalan ödemelerini banka kredisi ile yapabiliyor. İsteyen ortaklar ilk iki yıl inşaatlar tamamlanıncaya kadar taksitlerin sadece yüzde 50’sini ödeyebiliyorlar. Ege-Koop, olarak diğer projelerimizde olduğu gibi bu projemizde de ortaklarımıza kefil oluyoruz. Herkese gönlündeki konuta sahip olma imkanı tanımaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Zeytin, Güneş, Çamlı,Yağmur ve Deniz

Sahiplerine 2012’de teslim edilecek konaklarda seçenekler dikkat çekiyor. 5 oda 1 salondan oluşan dubleks Zeytin ile 4 oda 2 salondan oluşan tripleks Güneş, 4 oda 2 salondan oluşan 331 metrekarelik tripleks Çamlı, 3 oda 1 salondan oluşan 256 metrekarelik dubleks Yağmur, 3 oda 1 salondan oluşan 189 metrekarelik dubleks Deniz Konağı alternatiflerinin yer alıyor.

İzmir’e ‘Akdeniz Akademisi’ yakışır

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen 22.İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu toplantısında, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulması planlanan ‘Akdeniz Akademisi’ ele alındı. Şehir plancılığı alanında ülkenin önemli isimlerinden olan Prof. Dr.İlhan Tekeli’nin gerçekleştirdiği sunum ilgiyle dinlendi. Prof. Tekeli, “İzmir, Akdeniz kentler ağının bir parçası olarak düşünülmeli tasarım ve yenilik kenti olmalı. Vizyonu Akdeniz tarihiyle bütünleşmeli” dedi. Akademi’de Tekeli’yle beraber Tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık “Onursal Başkan” olarak görev yapacak.

Kordon’la başlıyoruz

Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Akdeniz Akademisi ile ilk olarak İzmir’de Kordon ve seyir teraslarının yeniden tasarlanacağını söyledi. Üniversite işbirliğinde tasarım öğrencileri ve tasarımcıların özel çalışmaları desteklenecek.