Ege Dostluk eliyle artan dışsatım

Dostluk eliyle artan dışsatım

14.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Arap Yarımadası’ndaki ülkelerin uyguladığı ambargo sonrası Katar’a ihracatı her geçen gün artan Türkiye’nin hedefi, 1 milyar dolara ulaşmak.

Dostluk eliyle artan dışsatım

8-10 Ekim günlerinde Katar’a uluslararası desteği artırmak amacıyla Başkent Doha’da düzenlenen ‘1.Uluslararası Ürün Fuarı’na, Ege İhracatçı Birlikleri’nin Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’yla, Türkiye’den 26 firma katıldı. EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep, Türkiye’nin yıl sonunda Katar’a ihracatta 1 milyar dolar barajını aşmayı hedeflediğini kaydetti, “Türkiye’nin Katar’a yaptığı ihracat 2018’in Ocak-Eylül aylarında 85’lik artışla 707 milyon 12 bin dolara ulaştı” dedi.

Haberin Devamı

Bir gemi dolusu yardım

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Girit ise, Katar’a 5 Haziran 2017 tarihinde başlayan ambargo sonrasında, İzmir’den 60 hava kargo uçağı ve bir gemi dolusu gıda malzemesinin gönderildiğini belirtti, “Uzattığımız dostluk eli karşılıksız kalmadı. Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Futbol Şampiyonası’nda da tercihlerinin Türk ürünleri olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Fuar’da Türkiye’yi Ticaret

Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur temsil etti. Yılmaz, Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı

Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani ve Katar Çevre Bakanı Ahmed Amer Al Humaidi ile birlikte fuarı ve Türk şirketlerinin stantlarını ziyaret etti.