Ege Dünya Agroexpo’ya hayran kaldı!

Dünya Agroexpo’ya hayran kaldı!

07.02.2018 - 00:51 | Son Güncellenme:

13. Agroexpo Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 1-4 Şubat günleri arasında 60 ülkeden binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Organizasyonda, 500 milyon dolarlık iş hacmi yaratıldı

Dünya Agroexpo’ya hayran kaldı

Organizasyonunu Orion Fuarcılık’ın üstlendiği 13. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 1- 4 Şubat günleri arasında düzenlendi. 1 Şubat’taki açılış öncesinde, ‘Tarım 4.0 ve Tarımsal Ticaretin Geleceği’ konuşuldu. Resmi açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba katıldı. Ayrıca İrlanda, Kosova, Romanya, Sırbistan, Sudan, Katar, Ürdün, Rusya, Nijerya, Bulgaristan ve Azerbaycan tarım bakanları da açılışta yer aldı.

Haberin Devamı

Agroexpo’da 4 gün süren Çokuluslu Tarım İş Forumu gerçekleşti. Forum, ülkede bir ilk olmasının yanı sıra 11 ülkenin bakanlık yetkililerini bir araya getirdi. Forum kapsamında ikili görüşmeler yapıldı. Görüşmeler, 22 ülkeden 439 firmanın katılımıyla 2 bin iş insanını buluşturdu. Agroexpo Süt ve Et Forumu’na ise sektörden önemli isimler katıldı. Süt ve et sektörü üzerine mevcut ve yaşanabilecek sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu forum, katılımcılar tarafından yoğun şekilde ilgi gördü. Fuarda, çeşitli yarışmalar da düzenlendi.

Rekor üstüne rekor

Türkiye’nin en büyük fuar alanında düzenlenen, 4 holde; tarım makineleri, sera ve ekipmanları, tohum, gübre, ilaç sanayi, tarımsal enerji, hayvancılık, süt ve et ürünleri, arıcılık sektörü, traktör veterinerlik hizmetleri ile daha birçok teknoloji kuruluşunun yer aldığı Agroexpo, 2018 yılında 332 bin 714 ziyaretçiyi ağırlayarak rekor kırdı.

Haberin Devamı

500 milyon dolarlık iş hacmi yaratan fuar, Türkiye’nin en büyüğü olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.