Ege Dünya Barış heyecanı baslıyor

Dünya Barış heyecanı baslıyor

04.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği uluslararası organizasyonda bu yıl Türkiye’nin 10 değişik ilinden 12 ve yurt dışından 4 olmak üzere toplam 16 takım yer alacak. Turnuva, 4 gün sürecek

Dünya Barış heyecanı baslıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği uluslararası organizasyon yarın başlıyor. 40 yaş üzeri oyunculardan kurulu takımlar, Kuşadası Atlantique Holiday Club’ın özel olarak hazırlanan dört çim sahasında 15.00’te yapılacak açılış töreniyle sahaya çıkacak.

Haberin Devamı

İlk vuruş Başkan’dan

Turnuvanın startı geçen yıl da olduğu gibi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu’nun vuruşuyla başlayacak. Turnuva, 8 Ekim’de son bulacak. 2. Dünya Barış Kupası’nda bu yıl Kosov’dan Prizren, Bulgaristan’dan Svetkavica, Bosna Hersek’ten Krivaja Zavidovici, Yunanistan’dan Sakız Masterleri, İzmir’den Ege Üniversitesi, Sivas’tan Cumhuriyet Üniversitesi, Diyarbakır’dan Asur, Muğla’dan Bodrum, Aydın’dan Efeler ve İncirliova Acarlar, Adıyaman’dan Adıyaman Mas-Der, Mersin’den Mezitli, Edirne’den Uzunköprü, Antalya’dan Antalya Futbol Masterleri ve Manavgat, Uşak’tan Uşak 64 takımlarıyla mücadele edecek. Eleme maçları, tek devreli lig usülüyle 4 grupta oynanacak. Şampiyon 8 Ekim Pazar günü yapılacak final maçıyla belli olacak.

Haberin Devamı

Barışa katkı sağlıyor

Organizasyon Komitesi ve Ege Masterler Federasyonu Onursal Başkanı Ahmet Gök, “Dünya barışına katkı yaptığına inandığımız bir etkinliğin içinde olmaktan mutluyuz. Cezayir’den Portekiz’e, Balkanlardan, bazı Asya ülkelerine kadar değişik kıta ve ülkelerin takımlarıyla görüşüyoruz” dedi. Geçen yılki turnuvaya katılan Türk takımlarından oluşturulan karma takımla bu yıl Bulgaristan, Kosova ve Ukrayna’ya giderek Türkiye’yimasterler düzeyinde temsil ettiklerini kaydeden Gök, “Dünya insanlarını sporla birbirine yaklaştırmaya, ülkemize de turizm yönüyle faydalı olmaya çabalıyoruz” diye konuştu.