Ege Dünya Gediz’in çatısı altında

Dünya Gediz’in çatısı altında

01.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gediz Üniversitesi, Avrupa’dan Amerika’ya, Asya’dan Afrika’ya tam 37 ülkeden öğrenciyi bir araya getirmeyi başardı. Hedef, önümüzdeki dönem ülke sayısını 50’ye çıkarmak

Dünya Gediz’in çatısı altında

Gediz Üniversitesi, ‘bir dünya üniversitesi olma’ hedefiyle çıktığı yolda, önemli başarı elde etti. Yabancı öğrenci alınan 2’nci yılda 4 kıtadan gençler bir araya getirildi. Almanya’dan Kosova’ya, Madagaskar’dan Rusya’ya, Hollanda’dan Somali’ye, Haiti’den Endonezya’ya, Türkiye’yle birlikte tam 37 ülkeden öğrenciler Seyrek’teki kampüste buluşturuldu. Dünyanın renklerini bir araya getirenGediz, önümüzdeki dönem ülke sayısını 50’ye çıkarmayı planlıyor. Bu amaçla yurtdışında yoğun çalışma gerçekleştiriliyor. İzmir’den yola çıkan heyetler, ülke ülke geziyor, hem Gediz’i hem de Türkiye’yi tanıtıyor.

Bu seyahatlere fırsat buldukça Rektör Prof. Seyfullah Çevik de katılıyor, yurtdışında yoğun ilgi gördüklerini söylüyor. Yabancı öğrencilerin üniversite yaşamına ayrı bir dinamizm kattığına işaret eden Prof. Çevik şöyle konuşuyor:

Dünya barışına katkı
“Farklı kültürlerin Gediz çatısı altında buluşup harmanlanmasıyla müthiş bir sinerji ortaya çıkıyor, eğitim kalitesi artıyor. Hepsinden önemlisi dostlukların tohumları atılıyor. Uluslararası bir üniversite olan Gediz’de kurulacak güzel ilişkiler gelecekte daha da anlam kazanacak. Çünkü her biri ülkelerinin başarılı fertleri olan bu gençler, 5-10 yıl sonra çok iyi yerlere ulaşacak, belki içlerinden bakanlar, başbakanlar çıkacak. Farklı coğrafyalardan öğrencilerimiz, Türkiye’yi de ikinci vatanları olarak görecek, tanıtım elçilerimiz gibi çalışacak. Dünya barışına bir nebze de olsa katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize...”

Haberin Devamı

Her kıtadan öğrenci var

Gediz Üniversitesi’nde Almanya, Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Burkina Faso, Demokratik Kongo, Endonezya, Etiyopya, Fas, Gambiya, Gine, Güney Afrika, Haiti, Hollanda, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kongo Cum., Kosova, Madagaskar, Malavi, Mali, Mozambik, Nijer, Nijerya, Rusya, Senegal, Somali, Tanzanya, Türkmenistan, Uganda, Yemen, Zambiya’dan öğrenciler var.

Yazarlar