Ege Dünya markası İbis İzmir’de temel attı

Dünya markası İbis İzmir’de temel attı

14.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in EXPO 2020 adaylığı, Alsancak Limanı’nın kruvaziyer turizmi için yeniden yapılandırılması yeni yatırımları da beraberinde getirdi.

Dünya markası İbis İzmir’de temel attı

Akfen GYO, Alsancak’ta Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü’nün karşısında Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan, uzun yıllar oto galeri olarak işletildikten sonra 25 yılı aşkın süredir boş duran arsa üzerine İbis Otel İzmir adı altında yeni bir otelin inşaatına başladı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden 49 yıllığına alınan 650 metrekarelik arsa üzerine yapılacak otelde 138’i standart, 2’si engelli odası olmak üzere 140 oda ve 280 yatağın yanı sıra toplantı salonları, restoran ve bar bulunacak. Avrupa’nın en büyük zincir otel işletmelerinden biri olan Accor S.A tarafından işletilecek olan İbis Otel İzmir’in yatırım maliyeti 7.7 milyon Euro olarak öngörüldü. Akfen GYO yetkilileri otelin kente yeni soluk getireceğini ifade etti.

Haberin Devamı

‘Ege’deki sessizlik hayra alamet değil’

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Ege Bölgesi’nde 1 Kasım 1992’deki 6 büyüklüğündeki İzmir depreminden sonra bir sessizlik yaşandığını belirterek, “Bu sessizlik hayra alamet değil. Bunu gözardı etmeyelim ve bir an önce depreme hazırlıklı olalım” dedi. Türkiye’nin deprem dedesi olarak bilenen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, “Depreme Hazır 1 Milyon Çocuk 1 Milyon Aile” projesi çerçevesinde Manisa’ya geldi ve öğrencilere uygulamalı deprem eğitimi verdi. Prof. Dr. Işıkara, eğitimi bir tiyatro oyunu gibi sahneleyince öğrencileri hem eğlendirdi, hem de bilinçlendirdi.