Ege Dünya Zeytin Günü’ne Akhisar damga vuracak

Dünya Zeytin Günü’ne Akhisar damga vuracak

22.11.2017 - 03:54 | Son Güncellenme:

Geçen yıl ilki kutlanan 25 Kasım Dünya Zeytin Günü’ne, yine Akhisar damga vuracak. Borsa Başkanı Alper Alhat, zeytindeki başarılarını zeytinyağına da taşıdıklarını belirtti

Dünya Zeytin Günü’ne Akhisar damga vuracak

Türkiye’de 14 milyon zeytin ağacıyla sektörün amiral gemisi Akhisar, 25 Kasım Dünya Zeytin Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutlayacak. 24 Kasım’da ‘Zeytine Minnet Yürüyüşü’ ile başlayacak kutlamada ayrıca Akhisar Belediyesi Fuaye Salonu’nda resim sergisi açılacak. 25 Kasım’da ise Taş Konak’ta, zeytinin sağlık için olan önemine dikkat çekilecek.

Haberin Devamı

Sektöre yön veren şehir

Programının uyması halinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş’in de katılmasının beklendiği etkinlikte, Uluslararası Zeytin Konseyi temsilcileri başta olmak üzere Ayhan Sicimoğlu’ndan Sahrap Soysal’a kadar bir çok ünlü de yer alacak.

Zeytinyağı yarışmasıyla renklenecek kutlamalar ayrıca düzenlenecek panele de ev sahipliği yapacak. Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, ‘Üreticiden Tüketiciye Zeytinyağı’ konulu panelde, sektörde hiç konuşulmayanların konuşulacağını söyledi. Alhat, şöyle devam etti: “Biz Türkiye’de sofralık zeytinin yüzde 70’ini üretiyoruz. Kalitemizle sektöre yön veren bir şehiriz. Şimdi de yine aynı yüksek kalitede zeytinyağı elde etmeye başladık. Artık zeytinyağım Akhisar’dan demek, ‘Ben kaliteli zeytinyağı tüketiyorum’ demekle eşdeğer.”