Ege Dünyayı verdik çocuklara

Dünyayı verdik çocuklara

23.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Hiç değilse bir günlüğüne allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar” diyen şair Nâzım Hikmet’in şiirindeki gibi, İzmir’e konuk olan çocuklar gönüllerince eğlendi, gezdi, barış-dostluk mesajları verdi

Dünyayı verdik çocuklara

Efes’e hayran kaldılar

19. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’ne katılan 17 ülkenin çocukları, Efes antik Kenti’ne hayran kaldı. Konuk öğrenciler, evlerinde kaldıkları Karşıyakalı öğrencilerle Selçuk, Efes, Meryem Ana ve Kuşadası’nı gezdi. Öğrenciler önce Selçuk Müzesi’ne gitti. Daha sonra Bülbül Dağı’na Meryem Ana’ya çıkan öğrenciler, bol bol fotoğraf çektirdi, dilekte bulunup mum yaktı. Efes’te ise binlerce yıldır ayakta kalan kentin kalıntıları incelendi.

Tarih yolculuğu yaptılar

14. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan 7 ülke ile Bursa’dan gelen 250 çocuk ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Efes Harabeleri ile Meryem Ana Evi’ni gezdi. Azerbaycan, Bulgaristan, Romanya, Bosna-Hersek, Litvanya, Rusya ve KKTC ile Bursa’dan gelen çocuklar, Efes Antik Kenti’nde sergilenen oyunla zaman yolculuğu yaptı. İzmir Sanat Tiyatrosu’nun İpek Yolu’ndaki oyunu, izleyicileri Roma Dönemi’ne götürdü.

Sevgilerini sundular

1. Uluslararası Konak Çocuk Şenliği için İzmir’e gelen çocuklar Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’la buluştu. Sevgilerini getirdiklerini söyleyen Romanya, Makedonya, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Erzurum, Gaziantep ve Diyarbakırlı çocuklar Başkan Tartan’a yörelerini ve geleneklerini simgeleyen hediyeler sundu. Tartan da, misafirlerle sohbet etti ve her çocuğa satranç takımı verdi.

Hastanede kutlama

E.Ü. Tıp Fa­kül­te­si Ço­cuk Sağ­lı­ğı ve Has­ta­lık­la­rı Ana­bi­lim Da­lı ta­ra­fın­dan Ço­cuk Has­ta­ne­si’nde te­da­vi gö­ren ço­cuk­lar için 23 Ni­san kut­la­ma­sı dü­zen­len­di. Te­da­vi gö­ren ba­zı ço­cuk­lar şi­ir­le­r oku­du. Ani­ma­tör­le­rin eş­li­ğin­de ço­cuk­lar eğlendi, he­di­ye­ler da­ğı­tıl­dı.

İzelman’ın miniklerine alkış

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzelman Anaokulları, Kreş ve Etüt Eğitim Merkezleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki kutlamalara Dr. Türkegül Kocaoğlu, İzelman Genel Müdür Yardımcısı Hasan İkat, veliler ve davetliler katıldı. Minikler Üsküp, Silifke yörelerinin oyunlarını sundu, Japon Dansı, Majoret Dansı büyük alkış aldı.