Ege Duyarlı öğrenciler doğaya sahip çıktı

Duyarlı öğrenciler doğaya sahip çıktı

24.04.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

Plaj açmak için köklenen deniz çayırlarının korunması ve tanıtılması için harekete geçtiler. Vatandaşları bilgilendirdiler, “Doğal denge bozulmasın” çağrısı yaptılar

Duyarlı öğrenciler doğaya sahip çıktı

Urla Asiye Hüseyin Akyüz Bilim İlköğretim Okulu öğrencileri Damla Çilen Levent ve Onur Ağapınar, Eco-Okullar Projesi için kolları sıvadı. Hem yaşıtlarına hem de büyüklerine çevre sevgisi ve bilinci aşılayabilmek için çalışma hazırlandı. Bu amaçla da halk arasında deniz çayırı ya da deniz eriştesi olarak bilinen, yok olmaya yüz tutan “posidonia oceanica” türü ele alındı. Tanıtılması ve korunması amaçlandı.
Damla ve Onur, bu konuda çevresindekileri bilgilendirdi. Hem okula hem de Urla sahillerine ve merkezine uyarıcı broşürler asıldı. “Bu bitkiler bölgemizde yoğun olarak bulunuyor. Halkımız yosun zannedip özellikle plaj oluşturmak için köklüyor. Doğal dengenin bozulmaması için deniz çayırlarını korumamız gerekiyor” denildi.  Çabalar bununla sınırlı kalmadı. Akdeniz ülkelerinde gerçekleştirilen “Posidonia Festivali”nin Urla’da da yapılması toplanan imzalar, Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu’na verildi.
Karaosmanoğlu, çocukları kutladı, “Faydaları bilinmeyen, bu nedenle köklenen posidonia bitkisinin tanıtılması ve korunması için kamuoyu oluşturmaları gurur verici. Festival konusunu değerlendireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Şiddeti kınamak için yara bandı dağıttılar
Milli Eğitim Vakfı (MEV) Koleji Özel Güzelbahçe Lisesi Psikoloji Kulübü öğrencileri “Şiddete Şiddetle Hayır Diyelim” konulu kampanya düzenledi. Çeşitli sloganlar üreten gençler, bunları afiş ve pankart haline getirerek okul bahçesinde sergiledi. Her türlü şiddete karşı farkındalık yaratmayı amaçladıklarını dile getiren öğrencler, şiddeti simgeleştirdikleri yara bantlarını da arkadaşlarının yakalarına taktı. “Şiddeti Önlemede Öğretmenin, Öğrencinin ve Ailenin Rolü” başlıklı broşürler de dağıtıldı.

Başarılı liselilere Çanakkale hediyesi
İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, dar gelirli ailelerin derslerinde başarılı lise öğrencisi çocukları için Çanakkale gezisi düzenledi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 80 genç, iki rehber öğretmen, emniyet amiri ve dokuz polis memuru eşliğinde dün gece yarısı yola çıktı. Kendilerine hediye edilen ve üzerinde İzmir Emniyet Müdürlüğü yazılı şapkaları takan öğrenciler, büyük deniz zaferinin yaşandığı yerleri görme fırsatı sağlayan polis amcalarına teşekkür etti.

Haberin Devamı

Yardım yapmak için zeytinyağı ürettiler
İzmir Efes Koleji öğrencileri, okul bahçesinde yetişen zeytinleri değerlendirdi. Bir bölümü sofralık salamura yapıldı, bir bölümünden de zeytinyağı elde edildi. Çocuklar, üretmenin mutluluğunu yaşadı, hem eğlendi hem de öğrendi. Özel şişelere doldurulan yağlar satışa çıkarılacak. Geliriyle de kütüphaneye kitap alınacak, eğitim amaçla vakıflara yardımda bulunulacak.

İzmir Kız Lisesi’nde meslekler tanıtıldı
İzmir Soroptimist Kulübü, İzmir Kız Lisesi’nde meslek tanıtım paneli düzenledi. Kulüp Başkanı Sema Övgün’ün yönettiği etkinliğe; Prof. Dr. Remide Arkun, Elmas Grup Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Betül Elmasoğlu, Dokuz Üylül Üniversitesi Fizik Tedavi Öğretim Görevlisi Didem Karadıbak, rehber Evin Egeli, mimar Hüseyin Egeli, avukat Eda Öztürk ve satış-pazarlama müdürü Merve Egeli konuştu. Katılımcılar, meslekleri hakkında bilgi verdi.