Ege ‘Düzenleme şart’

‘Düzenleme şart’

05.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İş kadınları dernekleri, çocuk istismarı ve cinayetleri konusunda hükümetten hukuki düzenleme istedi. EGİKAD Başkanı Antitoros ile İZİKAD Başkanı Serter, “Bu kişilerin cezalarında indirim uygulanmamalı” dedi

‘Düzenleme şart’

Kadına yönelik şiddet konusunda her zaman duyarlık gösteren iş kadınları dernekleri, çocuk istismarı ve cinayetleri konusunda da hükümetten hukuki düzenleme istedi.

Haberin Devamı

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) ve İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) çocuk cinayeti ve istismarı konusunda hukuki düzenleme, caydırıcılık, eğitim ve psikolojik tedavinin ön planda olması gerektiğini belirtti. Bu konuda cezaların artırılması gerektiğini ancak idam, hadım gibi cezaların bu sorunun çözümüne hizmet etmeyeceğini kaydeden iş kadınları dernekleri, “Cinayet işlenmeden, tecavüz olmadan, canlarımız toprağa düşmeden önlem alınmalı. Bunun için de yapılması gerekenlerin başında hukuki düzenleme ve temelden eğitim geliyor” dedi.

‘Düzenleme şart’
Eğitim vurgusu

Bu sorunların çözümünde eğitimin en önemli unsur olduğunu söyleyen İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, “Bireylerin şiddete eğilimi azaltılmalı, kendisinden zayıf olanlara karşı hoşgörülü olunması, sevgi ve saygı kavramlarının eğitim süreci boyunca öğretilmesi gerekiyor. Okul kitaplarında sürekli bunlar yer almalı, ayrımcılık olmamalı. Cinsellik tabu olarak görülmemeli. Cinsel eğitim verilmeli. İnsana ait olan her şey konuşulmadığı, açık bir şekilde tartışılmadığı ortamlarda bu tip olayları önlemek mümkün değil” dedi. İdamın çözüm olmayacağını sözlerine ekleyen Serter, “İdam bir ceza değil intikamdır. Hukuk devletlerinde ve demokrasilerde idam zaten artık yok. Özellikle çocuklara yönelik bu tarz vahşetlerde idamdan ziyade bu kişiler toplumdan soyutlanmalı, ona uygun hukuki düzenlemeler yapılmalı ve bu suçlara kesinlikle indirim uygulanmamalı. Ayrıca çocuk hakları yasası hızla gündeme alınmalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İndirim olmasın’

Yasa yapıcıların bir an evvel harekete geçerek, kadınları, çocukları ve hayvanları şiddetten ve cinsel saldırılardan koruyacak düzenlemeler yapması gerektiğini söyleyen EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Nilhan Antitoros da, “Bu suçlarda hukuk cezaları eksiksiz ve en üst sınırdan uygulamalı. Kadın ve çocukların istismarına yönelik suçlarda mahkemelerde takdiri indirimler uygulanmamalı. Bu suçluların psikolojik olarak da ele alınması ve bu kişilerin tedavi görmeleri de gerekiyor. Çocuklara yönelik her tür istismar her aşamadan itibaren üst seviyeden cezalandırılacak şekilde düzenlemeler yapılmalı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Düzenleme şart’

Öğretmenlere şiddet eğitimi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü özel eğitime muhtaç, geçici koruma altındaki mülteci, şiddete maruz kalmış, göç, terör ve doğal afetten etkilenmiş çocuklar için öğretmenleri eğitime aldı. Açılan eğitimle öğretmenler, çocuk ihmal ve istismarında psikolojik ve rehberlik desteği verebilecek. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Evlatlarımız bize emanet” dedi.

Manisalı anneler sessiz kalmadı!

Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda çocuklarıyla birlikte toplanan 20 kadın, ‘Hadım değil idam istiyoruz’, ‘Çocuklar susar ama ben susmam’, ‘Minik bedenime, minik yüreğime dokunma’ yazılı dövizler taşıdı. Eylemde çocuklar ise ‘Bir çocuğun çıkardığı ses olmak zorundayız’ yazılı dövizlerle kaçırma ve tecavüz olaylarını protesto etti. Grup adına basın açıklamasını okuyan ev hanımı Suna Yalvaç, “Evlatlarımıza bunu yapan kişilerin idamını istiyoruz dedi.

Haberin Devamı

‘Düzenleme şart’