Ege DYP'li Yalova'nın "çete" sıkıntısı

DYP'li Yalova'nın "çete" sıkıntısı

11.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

DYP'li Yalova'nın "çete" sıkıntısı

DYPli Yalovanın çete sıkıntısı




DYP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksel Yalova ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina arasındaki "çete" tartışması sürüyor.
"Çete" tartışmasının genel başkanlar düzeyine taşınmasına bir anlam veremediğini söyleyen Yalova şöyle konuşuyor:
"Bu çete tartışması bilerek körükleniyor ve bilerek genel başkanlar düzeyine oturtulmak isteniyor. Oysa ben üç - beş çete derken sadece Büyükşehir Belediyesi'ndeki Hasan Fehmi Mani zihniyetini kastettim. Örneğin; Körfez vapurlarının belediyeye devri için iki ay bizzat ben uğraştım. Mani zihniyeti engel oldu. Belediyeyi güçlükle ikna ettim. Zaten belediyeden önce EBSO Başkanı Kani Aydoğdu ile görüşmüş ve onların bir şirket kurarak özelleştirme aşamasında başvurmalarını istemiştim. Ama yapamadılar. Kaldıki ben babamın malını vermedim. Kamunun malını, yine kamuya verdim. 13 milyon dolar değerindeki 9 gemiye 5 milyon dolar teklif etmişlerdi. Ben ise 4 milyon dolara verdim. Üstelik hiç peşinsiz dört taksitle verdim. Ayrıca bütün bunları yaptım diye de övünmüyorum. Eğer bir yanlış, yalan varsa çıkarlar delikanlı gibi söylerler."
İşler kızışıyor, sözler sertleşiyor.
Bakalım daha neler duyacağız.

Kirli çamaşırlar!
Seçim yaklaştıkça adayların kirli çamaşırları bir bir ortaya çıkarılıyor. Propaganda malzemesi yapılıyor.
Bugünlerde "sarı kırmızı" renklere olan aşkıyla bilinen bir belediye başkan adayının karşılıksız çek ve dolandırıcılık davasından yargılandığı yolundaki haberler kulaktan kulağa dolaşıyor.

Gaziemir'de neler oluyor?
Gaziemir'de SHP adayı Mehmet Bayraktar'ın adaylığı düştü... Şimdi, Sol İttifak'ı oluşturan SHP ve DEHAP'ın da aralarında bulunduğu partilerin AKP adayı Adnan Yüksel'e destek vereceği konuşuluyor.
CHP'den aday gösterilmeyen Ramazan Kaya cephesi de hareketli... Kaya'nın, aralarında eski yöneticilerinde bulunduğu 110 partiliyi önceki gün CHP'den topluca istifa ettirdiği belirtiliyor.

Başkanların farkı!
DSP Torbalı Belediye Başkan Adayı Ertan Ünver'in, belediye başkanlığı yaptığı dönemde düzenlediği etkinliklerle övündüğü belirtiliyor.
Babacan ve esprili tavırlarıyla Torbalı'da halkın büyük sevgisini kazanan Ünver, DYP'li mevcut belediye başkanı ile kendisi arasında ne fark olduğunu soranlara ise şöyle diyormuş:
"Aramızdaki farkı tek tek anlatmama gerek yok. Sadece bir şey söyleyeyim. Ben Torbalı'daki etkinliklere başta Aziz Nesin olmak üzere çok sayıda değerli yazarları getiriyordum. Şimdiki belediye başkanımız ise eşek yarışları düzenliyor."

Bir oy, bir oydur...
Siyasi partilerin çoğunda gösterilen adaylar nedeniyle huzursuzluklar yaşanıyor.
Küsenlerin, partiyi terkedenlerin ardı arkası kesilmiyor.
İşte bunun bilincinde olan AKP Konak İlçe Yönetim Kurulu üyesi Kerim Kaşka İzmir'in Karaburun ilçesinde il genel meclis üyeliği için birinci sırada aday gösterildi.
Aynı zamanda sesinin güzelliği nedeniyle sahnelerde de zaman zaman boy gösteren Kaşka, 1984 yılında ilçede DYP ile ANAP arasındaki başkanlık yarışını bir oyun belirlediğini anımsadı, adaylıktan çekildi ve yerini bir başka kişiye bıraktı.
Kaşka'nın bu tavrını takdir eden partililerin "Bir sonraki seçimlerde seni belediye başkan adayı görmek istiyoruz" dediği konuşuluyor.





EGE