Ege ‘E-ticaret’te hedef yüzde 40

‘E-ticaret’te hedef yüzde 40

06.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Hilmi Sürek, e-ticaret satışlarının artığına dikkat çekti.

‘E-ticaret’te  hedef yüzde 40

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Hilmi Sürek, e-ticaret satışlarının artığına dikkat çekti, Türkiye’de 30 milyon kişinin e-ticaret üzerinden alışveriş yaptığını, bu alandaki toplam cironun da 31 milyar lirayı aştığını söyleyen Sürek, kendilerinin e-ticaret serüveninin 2001’de başladığını kaydetti, şunları dile getirdi:

Haberin Devamı

17 ülkeye dışsatım

“Parakende sektörünün en dinamik yapısı olan ve gelecekte daha da büyüyeceğini düşündüğümüz e-ticaret sistemini etkin şekilde kullanmak istiyoruz. Sanal mağazamız dışında başka e-ticaret siteleriyle de anlaşmalar yaptık. Ürünümüzü klasik satış noktalarının dışında internet ortamında da tüketiciyle buluşturuyoruz. Toplam mağaza ciromuz içinde e-ticaretin payı yüzde 15 seviyesine yükseldi. Gelecek yıl bunu yüzde 40’e çıkarmaya çalışacağız.” Tariş markasıyla bu yıl 17 ülkeye ihracat yaptıklarını hatırlatan Sürek, gidilen bütün pazarlarda ürünlerin büyük beğeni topladığını vurguladı.