Ege E-ticarette en iyi rüzgâr İzmir’de

E-ticarette en iyi rüzgâr İzmir’de

29.07.2018 - 22:54 | Son Güncellenme:

E-ticarette İzmir’i yıldız yapmak isteyen İTO ile ETİD, sektörün uzmanlarını buluşturduğu toplantının ardından yeni atılımlara hazırlanıyor. İTO Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, “Ticarete yenilikçi bir katkı sunacağız” dedi

E-ticarette en iyi rüzgâr İzmir’de

İzmir Ticaret Odası (İTO) ile Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği’nin (ETİD) düzenlediği E-ticaret Zirvesi, lojistik imkanları ve ticaret tecrübesiyle avantajlı kentte geleneksel hale gelecek. Oda bünyesindeki Dış ve E-Ticaret Grubu’ndan Meclis Üyesi Mehmet Özsaruhan’ın moderatörlüğünü yaptığı zirveye, el emeğini online satan kadın girişimcilerden yazılımda gelişmek isteyen gençlere kadar pek çok sektör temsilcisi katıldı. Google, Hepsi Burada, Idea Soft, Akakçe, Facebook, Boyner, Media Markt, E-bebek, Ereyon ve E-PTT AVM gibi pek çok sektör devinin altın değerinde bilgilerini paylaştığı zirvede üyeler de sorularına yanıt buldu. Zirveyi değerlendiren İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, “Bu zirve yeni başarı hikayeleri için bir tohum ekti. Bu tohumların girişim, istihdam ve ihracat meyvesi vermesi için bir yol haritası da çıkmaya başladı. Toplantı sonrasında yaptığımız istişarelerde gördük ki, hem ETİD hem biz bunun devamını istiyoruz. Bunu yaparak İzmir ticaret hayatına yenilikçi bir katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Gelenekselleşecek

Artık dünyanın en büyük firmalarının teknoloji ve e-ticaret alanında olduğunu anımsatan Kızılgüneşler, “Türkiye’deki 54 milyon internet kullanıcısı içindeki 6 milyon kişilik online müşterinin her geçen gün arttığını biliyoruz. İzmir insan kaynağı, lojistik olanakları ve kalite anlayışıyla e-ticaret yelkeni için en elverişli rüzgara sahip” diye konuştu. Son dönemde İzmir’e özellikle İstanbul’dan gerçekleşen beyaz yakalı akınının da çok konuşulduğunu belirten Kızılgüneşler, “Biz sadece beyaz yakalıları değil, onların şirketlerini de kentimizde istiyoruz. Odamızda hali hazırda e-ticaret yapan 344 üyenin güçlendirilmesi ve artırılması da bir başka önemli gündemimiz” ifadelerini kullandı.
ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi de katılımdan çok memnun kaldıklarını vurguladı, “Hem talep çok fazlaydı, hem de konuşacak daha çok konumuz var. İTO ile geleneksel hale getirmek istiyoruz. Sonraki toplantılarda daha spesifik konulara eğilerek başarı için nokta atışı yapabileceğiz. İzmir’de her şey var, iş helva yapmaya kalıyor” şeklinde konuştu.