Ege EÇEV’den eğitime destek çağrısı

EÇEV’den eğitime destek çağrısı

09.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Geleneksel Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) yaz yemeği, Çeşme Boyalık Beach Otel ev sahipliği ve sponsorluğunda gerçekleşti.

EÇEV’den eğitime destek çağrısı

‘Çok çalışacağız’

Haberin Devamı

Blue Note Orkestrası eşliğinde “Eğitime Destek Gelecek Umut” sloganıyla düzenlenen yemekte konuşan EÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Reşitoğlu, “Büyük bir gönüllü ordumuz var. Buradan hepsine çok teşekkür ediyorum. Eğitimde fırsat eşitsizliği ile mücadele etmeyi ortak paydamız yapmışsak ve konumuz çocuklarsa, gelecek için umutlu olmalıyız; çocuğun olduğu her yerde her zaman umut da vardır. Çok çalışacağız, güçlüyüz ve yorulmaya hakkımız yok” dedi. Reşitoğlu, tüm İzmirlileri eğitime destek olmaya davet etti. Geceye ev sahipliği yapan kurumlara, katkı ve destekleri nedeniyle teşekkür belgeleri sunuldu.

EÇEV’den eğitime destek çağrısı

Yaz aşıkları ‘evet’ dedi

Yakışan Ayakkabı firmasının sahibi Serhat Yakışan ile Roteks Tekstil’in tasarım biriminde çalışan Meltem Bulut, Fuar Göl Gazinosu’nda attıkları imza ile dünya evine girdi. Geçen yaz Alaçatı’da arkadaş ortamında tanışan ve kısa süre sonra aşklarını resmiyete taşımak için 16 Aralık’ta nişanlanan çift, düğünlerinde 650 kişinin önünde “evet” dedi. Fuarın içindeki suni gölün yanında bulunan salona su bisikleti üzerinde gelen çiftin şahitliğini, gelinin arkadaşları Bahar Pehlivan ve Berivan Tekmen ile damadın arkadaşları Nilay Kök ve Murat Erdoğan gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

EÇEV’den eğitime destek çağrısı

Erol Evgin'den Çeşme’de ilk konser

Erol Evgin, Çeşme Anfi Tiyatro’da unutulmaz bir konser verdi. Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği konserde 3 saat sahnede kalan Evgin, şarkıları, sohbeti ve esprileri ile izleyenleri büyüledi. Evgin’i izleyenler arasında, Lider İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Lider, çocukları ve dostları, “The Dream” adlı albümle müzik sitesi “Beatport”ta ilk sıraya yükselen DJ Bekir Yurdakul, Flamingo Cafe Sahibi Dilşat Arınç da vardı.

Çeşme’ye ilk defa geldiğini belirten Evgin, “Her yerde olduğu gibi burada da çok mutlu oldum, hele hele küçük kızların, erkeklerin yanıma gelerek ‘Anneannem, babaannem sizden imzalı fotoğraf istiyorlar, size aşıkmışlar’ demeleri beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

EÇEV’den eğitime destek çağrısı

Kilisede el nakışları sergisi

Kültür Bakanlığı Geleneksel El Nakışları Sanatçısı Aysel Altınay, 40. kişisel Türk El Nakışları Sergisi’ni Çeşme’deki tarihi Aziz Haralambos Klisesi’nde açtı. Aynı zaman da İzmir Anadolu Meslek Lisesi emekli öğretmeni olan Aysel Altınay’ın sergisi büyük beğeni gördü. Sergiyi gezen bilhassa Yunanlı turistler, sanatçıya kendi şehirlerinde sergi açma teklifinde bulundu. Altınay, el nakışlarının, Türk kültürünü yansıttığını belirterek, bu kültüre sahip çıkmak adına sergiler açtığını ifade etti.

Haberin Devamı

Çeşme’de 30. kişisel sergisini açtığını kaydeden Altınay, “Tel kırma ve tel sarma tekniklerinden oluşan eserler sergileniyor. Ayrıca yöresel kumaşlar üzerine hazırlanmış doğadan geometrik etütler, padişah tuğraları, çeşitli çiçekler ve Türk işi motiflerle süslenen kumaşlar ilgi çekiyor. Davet alırsam sosyal sorumluluk projelerinde de sergi açabilirim. Danimarka, Yunanistan ve Hollanda’daki sivil toplum örgütleri önümüzdeki yıl ülkelerinde sergi açmam için teklifde bulundu” dedi.

EÇEV’den eğitime destek çağrısı