Ege Efes Oteli’nden kim­ler gel­di, kim­ler geç­ti

Efes Oteli’nden kim­ler gel­di, kim­ler geç­ti

13.05.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’in simge otellerinden Büyük Efes, Zeki Müren’den Gönül Yazar’a, Ajda Pekkan’dan Kadir İnanır’a, İsmet İnönü’den Turgut Özal’a kadar pek çok ünlü ismi ağırladı

Efes Oteli’nden kim­ler gel­di, kim­ler geç­ti

İZ­MİR’İN sim­ge otel­le­rin­den Bü­yük Efes, 6 yıl ara­dan son­ra, 2 Ma­yıs’ta ka­pı­la­rı­nı ye­ni­den zi­ya­ret­çi­le­ri­ne aç­tı. Adı ‘Swis­so­tel Grand Efes İz­mir’ ola­rak de­ğiş­ti­ri­len otel, hiz­me­te gir­di­ği 1964 yılından bu ya­na İz­mir’in ta­ri­hi­ne de ta­nık­lık et­ti. Dev­let baş­kan­la­rın­dan sa­nat­çı­la­ra, spor­cu­lar­dan ede­bi­yat dün­ya­sı­na bir­çok ün­lü­yü ko­nuk et­ti. Mü­da­vim­le­ri ara­sın­da İs­met İnö­nü, Tur­gut Özal, Ze­ki Mü­ren, Gö­nül Ya­zar, Aj­da Pek­kan, Ka­dir İna­nır, Tan­ju Okan gi­bi isim­ler yer al­dı.
OTE­LİN yıl­lar­ca fo­toğ­raf­çı­lı­ğı­nı ya­pan Ze­ki Por­do­ğan’ın ar­şi­vin­de yer alan ka­re­ler, Bü­yük Efes’in İz­mir için ne ka­dar önem­li bir sos­yal ya­şam ala­nı ol­du­ğu­nu bir kez da­ha göz­ler önü­ne ser­di. MV ve Ta­hin­ci­oğ­lu ta­ra­fın­dan 2005’te Emek­li San­dı­ğı’ndan 121.5 mil­yon do­la­ra alı­nan ve yak­la­şık 150 mil­yon do­la­ra ye­ni­le­nen te­sis, şim­di, 405 oda­sı, bin 400 ki­şi­lik kon­gre mer­ke­zi, 450 ki­şi­lik yedi top­lan­tı sa­lo­nu, bin 250 ki­şi­lik üç ba­lo sa­lo­nuy­la ye­ni mü­da­vim­le­ri­ni bek­li­yor.