Ege Ege’de Cumhuriyet mutluluğu

Ege’de Cumhuriyet mutluluğu

31.10.2008 - 00:52 | Son Güncellenme:

Kentin dört bir yanında 7’den 70’e vatandaşlar, ellerinde bayraklarla, Atatürk posterleriyle adeta kutlama alanlarına aktı

Ege’de Cumhuriyet mutluluğu

Şarkılarıyla coşturdular
CUMHURİYET’İN 85’inci yılı, Ege’nin dört bir yanındaki etkinliklerle kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda, fener alayı düzenlendi. İzmirliler, ellerinde bayraklarla, Atatürk posterleriyle Birinci Kordon’da yürüdü. Eurovision fatihi Sertab Erener, Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda sahne aldı. Bornova Belediyesi’nin düzenlediği kutlamalar kapsamında ise pop müziğin sıra dışı seslerinden Kıraç, Cumhuriyet Meydanı’nda sevenleriyle buluştu.

‘En iyi biz biliriz’
BALÇOVA’DA Edip Akbayram, mikrofon başına geçti. Üç sanatçı da şarkılarıyla coşkuya coşku kattı. Kutlamalar, havai fişek gösterileriyle taçlandı. Gündoğdu’da İzmirlilere seslenen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Atatürk’ün ilke ve inikaplarına, devrimlerine sahip çıkılacağını en iyi bizler biliyoruz. Çünkü bu savaş İzmir’de başladı, İzmir’de bitti. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın İzmir’in aydınlık, güler yüzlü, ülkesini seven insanları” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ege’de Cumhuriyet mutluluğu

Ellerden bayraklar hiç düşmedi.

Ege’de Cumhuriyet mutluluğu

Karşıyakalılar, Fener Alayı’nda buluştu.

Ege’de Cumhuriyet mutluluğu

Selçuk’ta da binlerce kişi meydanlardaydı.