Ege Ege’de tarım festivali

Ege’de tarım festivali

01.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, bir yükseköğretim kurumu bünyesinde ilk kez uygulamalı tarım festivali düzenledi. Sektör temsilcileri, çiftçiler, akademisyenler ve öğrenciler, akıllı tarımla ilgili paylaşım yaptı

Ege’de tarım festivali

Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi öncülüğünde, fakültenin Menemen Araştırma, Uygulama ve Üretim Çiftliği’nde 1.Ege Tarım Festivali düzenlendi.
Sektör temsilcileri, çiftçiler, akademisyenler ve öğrencileri buluşturan festivalde, akıllı tarım uygulamalarıyla ilgili paylaşımlarda bulunuldu.
Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, bir üniversite bünyesinde ilk kez düzenlenen festival alanında, kurulan stantları inceledi.
Firmaların faaliyetleriyle ilgili bilgi alan Rektör Budak, etkinliğin bir şehir merkezi veya bir fuardan çok, uygulama alanında yapılmasını istediklerini vurguladı, şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Model fabrika’ vurgusu

“Burayı; çiftçilerimizin, ticaret erbabı, akademisyen ve öğrencilerimizle iç içe olduğu bir model tarım fabrikası haline dönüştürmek istiyoruz. Öğrencilerimizin daha fazla uygulama içinde olması, ülkemiz tarımına ve ekonomiye çok ciddi bir katkıda bulunacak diye düşünüyorum.”