Ege EGE’DE TRAKTÖR SATIŞLARI PATLADI

EGE’DE TRAKTÖR SATIŞLARI PATLADI

03.04.2011 - 01:30 | Son Güncellenme:

Traktör sektöründe pazar lideri olan Türk Traktör, amiral gemisi niteliğindeki markası New Holland’ı çevre dostu Tier-3 motorla yeniledi ve Egeli çiftçilere tanıttı.

EGE’DE TRAKTÖR SATIŞLARI PATLADI

Türk Traktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, Türk Traktör olarak 36 markaya sahip Türkiye pazarından yüzde 51.5 pay alarak pazar lideri konumunda bulunduklarını açıkladı.
2010 yılında traktör satışlarının Türkiye genelinde arttığını belirten Özdemir, bu artıştan en çok yararlanan bölgelerin başında Ege Bölgesi’nin geldiğini vurguladı.
Potansiyel çok büyük
Türk Traktör olarak 2009’da 14 bin traktör üretirken 2010’da 29 bin traktörün üretimini gerçekleştirdiklerini belirten Özdemir, geçen yıl 1.2 milyar TL ciro elde ettiklerini ifade ederek, “Otomotiv Sanayi Derneği’ne kayıtlı firmalar içinde üretimde 6’ncı, ihracatta 8’nci olduk. Sektör olarak 2009’a oranla, 2010 yılında yüzde 160 büyümeyle 36 bin traktör sattık. 2011’de ekonomik olarak pozitif beklenti içindeyiz ve geçtiğimiz yılın rakamlarını aşacağımızı düşünüyoruz” bilgilerini verdi.
2010 yılında Türk tarımının yaralarını sarmaya başladığı izlenimi edindiklerini kaydeden Özdemir, son dönemde tarım ve gıdanın öneminin daha da anlaşıldığına dikkat çekti. Türkiye’nin ekonomik istihdamının yüzde 25’inin bu sektörden oluştuğuna işaret eden Özdemir, “Türkiye 24.5 milyon hektar araziyle dünyada 8’nci büyük tarımsal potansiyel” diye konuştu.

Yeni modeller tanıtıldı

Yenilenen yüzü ve geliştirilen donanımıyla Egeli çiftçinin karşısına çıkan New Holland, 50 ila 100 HP arasındaki bütün yerli üretim traktörlerini, daha az karbon emisyonu sağlayarak çevreye daha duyarlı olan Tier-3 motorla yeniledi. Şirket yetkilileri yüksek performans, güçlü donanım, üst seviyede dayanıklılık ve uygun fiyatlar sunduklarını belirterek çiftçilerin beklentilerini en iyi şekilde karşılamayı hedeflediklerini dile getirdi.
New Holland’ın, Torbalı’da tanıttığı ürünler arasında; yenilenen görüntüsüyle TT Serisi, 56S Serisi, çiftçeker seçeneğiyle geliştirilen T480, TDD ailesine yeniden katılan 75 HP gücündeki TD75D, 88 HP gücündeki TD90D ve 98 HP gücündeki TD100D yer alıyor.

1 liraya yolculuk

Çanakkale’de faaliyet gösteren seyahat firması Truva Turizm’ın, başlattığı kampanyayla, nisan ayı boyunca, İstanbul, İzmir ve Ankara’ya gitmek için bilet alan ilk 4 yolcunun yalnızca 1 lira ödeyeceği bildirildi.
Kampanyayla ilgili açıklama yapan Truva Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Kılıç, “Çanakkale’den İstanbul, İzmir ve Ankara’ya gitmek için bilet alan ilk 4 yolcumuz yalnızca 1 lira ödeyecek. Çanakkale’den İstanbul, İzmir ve Ankara’ya toplam 70 otobüsümüz kalkıyor. Nisan ayı boyunca devam edecek kampanya kapsamında 8 bin 680 yolcumuzu 1 lira karşılığında seyahat edebilecek” dedi. n Erdem Sürek DHA