Ege Ege’nin göğsü kabardı

Ege’nin göğsü kabardı

06.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Ege’nin göğsü kabardı

Çiğli Belediyesi, Avrupa Konseyi’ne kabul edilen Ege’den tek belediye oldu. ‘50 Peynirli Şehir Balıkesir’ kitabı Dünya Yemek Kitapları Yarışması’nı kazandı

Haberin Devamı

Çiğli Belediyesi’nin, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Partner Kent başvurusu kabul edildi. Avrupa Konseyi’ne kabul edilen Türkiye’den iki belediyeden biri, Ege’den ise tek belediye olan Çiğli, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nda, halkın da yönetim sürecine katılacağı çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

Her yaş grubundan Çiğlilinin yönetimde söz sahibi olabilmesi için halk toplantıları yapılacak. Engelli vatandaşlar için kültürel ve sosyal etkinlikler, otizmli çocuklar için de tiyatro ve dans gösterileri sahnelenecek. Avrupa Konseyi temsilcileri tarafından, Çiğli Belediyesinin insan haklarına verdiği değer ve katılımcı demokrasi uygulamalarını gösterecek olan bu etkinlikler izlenip değerlendirilecek. Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Halkımız, yönetimde söz sahibi olacak. Katılımcı belediye anlayışına uygun olarak çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Dünyanın en iyisi

Balıkesir’in yöresel peynirlerinin kayıt altına alındığı “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabı, Dünya Yemek Kitapları Yarışması’nda peynir ve süt kategorisinde Almanya, Kanada ve Fransa’nın bulunduğu 12 finalist arasından birinciliğe ulaştı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca 3 yıl önce yapılan çalışmayla Berrin Bal Onur ve Neşe Aksoy Biber tarafından araştırma, gezi, inceleme çalışmaları gerçekleştirilerek kaleme alınan kitap, “winner” etiketiyle basılmaya hak kazandı.

Kitapta, Balıkesir’in süt ürünlerindeki kültür ve gelenekleri, köklü geçmişiyle peynir zenginliği kayıt altına alındı. Kitabın yazarları Onur ve Biber, “Kitap, çok yakında İngilizce baskısıyla uluslararası platformlarda yer alacak” diye konuştu.