Ege EGE UMUTLU

EGE UMUTLU

01.01.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yakaladığı çıkışla umut veren Manisaspor, Karşıyaka, Altay, Bucaspor Göztepe ve İzmirspor 2009’da bir üst lige çıkma hayalleri kuruyor

EGE UMUTLU

Ege futbolu açısından iyi başlamayan 2008’in sonunda umutlar yeşerdi. Manisaspor’un Süper Lig’den düşmesine, Altay ve KSK’nin düş kırıklıklarına, İzmirspor ve Uşak’ın 3. Lig’e, Muğla’nın amatöre sürüklenmesine tanık olmamıza rağmen, yıl sonu göğsümüz kabardı.
Manisa’nın, KSK’nin, Altay’ın, Buca’nın, Göztepe’nin, İzmirspor’un saçtığı tohumlar yeşerip birer fide oldu. Tüm kulüplerin umudu, 2009’da bu fidelerin meyvelerini toplamak.

Tarzan sinyal verdi
Manisaspor’un Süper Lig’den düşmesiyle şoke olan Ege, Tarzan’ın güçlü bir kadro kurup yoluna devam etmesiyle derin bir nefes aldı. Siyah-beyazlılar, 2009’a Bank Asya 1.Ligi’nde ikinci sırada girerken, Süper Lig’e dönüş sinyalleri verdi.
Aynı ligde mücadele eden iki İzmir takımından KSK kısıtlı imkanlarıyla üçüncülüğe yerleşirken, Altay altıncı sırada yer bularak Play-Off çemberinin içinde kaldı.

Yıldızlar topluluğu
İkinci Lig 2.Grup’ta Bucaspor, yıldızlar topluluğunu andıran kadrosunun hakkını vererek uzak ara Play-Off’a çıkmayı başardı. Eleme Grubu’ndan çok rahat sıyrılan sarı-lacivertli ekip, aynı tempoyu Yükselme Grubu’nda da sürdürüp, 2009’da Bank Asya 1.Ligi’ne adını yazdırmayı hedefliyor. Gruptaki ikinci Play-Off biletini Tarsus İdmanyurdu’na kaptıran Denizli Bld, Turgutluspor ve Akhisar Bld ise yeni yıla, Klasman Grubu’nda ilk sırayı alarak bir üst lige çıkma şansını sürdürmenin umuduyla girecek.

Göztepe coşkusu
Altınbaş Holding’in himayesinde zor günleri aşmaya çalışan Göztepe, Eleme Grubu’ndan lider çıkarak 2008’i mutlu noktaladı. Göz-Göz, Play-Off’ta ilk dört arasına girip, 2009’da 2.Lig mutluluğunu yaşamak amacında. Tarihinin en ağır krizlerini yaşayan İzmirspor ise Kayyum Heyeti’nin yönetiminde elde ettiği mucizevi başarıyı Play-Off’ta da tekrarlamak istiyor. Nazilli Belediyespor ve Menemen Belediyespor ise Klasman Grubu’nda Ekstra Play-Off bileti peşinde koşacak.