Ege Ege Üniversitesi kalite ödülü aldı

Ege Üniversitesi kalite ödülü aldı

12.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi (EÜ) Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) etiketi alarak uluslararası hüviyet kazandı. Üniversitenin eğitimde kalite ve sürdürülebilir gelişme kültürünün yerleştirmesini amaçlayan Bologna Süreci’ne önemli bir ivme kazandırdı.

Ege Üniversitesi kalite ödülü aldı

Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) kriterlerini tamamlaması, prensiplerini gerek kurum web sayfasında yayınladığı bilgi paketinde, gerekse öğrenci hareketliliğinde mükemmellik nedeniyle Ege Üniversitesi’ne bu ödül verildi. Rektör Prof. Candeğer Yılmaz, Bologna Süreci’nin AB Ülkeleri’nde kendi içinde uyumlu, birbirlerini karşılıklı olarak anlayan ve rekabet gücü yüksek bir ‘Avrupa Yüksek Öğretim Alanı’ oluşturulmasını hedeflediğini hatırlattı. Yılmaz, “2009 yılından beri verilmekte olan etiket ödülüne Türkiye’den ilk kez 2010 yılında iki, 2011 yılında ise biri Ege Üniversitesi olmak üzere üç üniversite layık bulunmuştur. Üç yıllık dönem içinde beş tanesi Türk Üniversitesi olmak üzere Avrupa genelinde toplam 40 üniversite bu etiketle ödüllendirildi” dedi.

Saint Joseph’te tarihe yolculuk
İzmir Özel Saint-Joseph Lisesi’nin bağlı bulunduğu Lasalle Enstitüsü’nün Roma’daki genel merkezinde yapılan arşiv araştırmaları sonucunda, okulla ilgili çok eski fotoğraflar ve belgeler bulundu. Bu fotoğraf ve belgelerden oluşan “Tarihin içinden Saint-Joseph” sergisinin 19 Ekim günü açılmasına karar verildi. Saint-Joseph’in tarihine bir yolculuk niteliği taşıyan sergi okulun eski müdürlerinden olan ve önceki ay vefat eden Frer Ange Michel anısına düzenleniyor. İzmir’in yangın öncesi yerleşimine ilişkin belgelerin de bulunduğu sergi, İzmir ile ilgili toplumsal, siyasi birçok değerli tarihi bilgiyi de kapsıyor.