Ege Ege Üniversitesi köyünüze geliyor

Ege Üniversitesi köyünüze geliyor

29.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Ege Üniversitesi köyünüze geliyor

Bilgiyi toplumla buluşturmak amacıyla projeler yürüten Ege Üniversitesi, Aliağa’nın Güzelhisar Mahallesi’nde, çiftçi eğitiminden diş ve sağlık taramasına, el sanatlarından astronomi gözlemine kadar birçok etkinlik yapıldı

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi’nin bilgi birikimini toplumla paylaşmak amacıyla geliştirdiği “Ege Üniversitesi Köyümüzde” adlı proje kapsamında ilk ziyaret İzmir’in Aliağa ilçesi Güzelhisar Mahallesi’ne yapıldı. Etkinliğe, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Egeli akademisyen ve öğrenciler ve Güzelhisar’da yaşayanlar katıldı.

İlk başlık tarım

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak bilimimizi, bilgimizi, tecrübemizi topluma kazandırmaya büyük bir önem veriyoruz. Proje, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve muhtarların rektörlüğümüzü ziyareti sonrasında geliştirildi. Yola çıkış noktamız ise tarım oldu. Hatalı gübreleme, ilaçlama gibi pek çok nedenden dolayı toprağımız zarar görüyor. Dolayısıyla tarımsal üretim konusunda bilinç düzeyimizi artırmak hepimizin ortak sorumluluğu” diye konuştu.

Haberin Devamı

İşbirliğimiz artacak

Aliağa Belediye Başkanı Acar da, “Ege Üniversitemizle işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu işbirliğinin gelişerek devam edeceğine inanıyorum. Bilim insanlarımız, üzerinde çalıştıkları konularla ilgili mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızı bilgilendirmesi, buraya kadar gelmesi bizler eşsiz bir öneme sahip” dedi.

Proje kapsamında, akademisyen ve öğrenciler, çiftçi eğitiminden diş ve sağlık taramasına, el sanatlarından, yöresel kıyafet sergisi ve astronomi gözlemine kadar birçok etkinliğin yanı sıra ev ziyaretlerinde de bulunuldu.