Ege Ege Üniversitesi’nden 1 milyon euroluk anlaşma

Ege Üniversitesi’nden 1 milyon euroluk anlaşma

23.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Sanofi Aventis firması ile Ege Üniversitesi arasında imzalanan protokolle ilaç geliştirme çalışmalarına üç yılda bir milyon euroluk destek sağlandı

Ege Üniversitesi’nden 1 milyon euroluk anlaşma

EGE Üniversitesi ile Sanofi-Aventis ilaç firması ortaklığında İzmir Grand Efes Swissotel’de düzenlenen Sağlıkta İnovasyon Zirvesi, üniversite, sanayi, kamu ve özel sektörü biraraya getirdi. Buluşmada Ege Üniversitesi ile Sanofi-Aventis arasında, araştırma geliştirme ve inovasyon çalışmalarını kapsayan üç yıllık bir işbirliği protokolü imzalandı.

Önemli bir işbirliği
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Candeğer Yılmaz ve Sanofi Aventis Türkiye Başkanı Olivier Guillaume’nin evsahipliğindeki toplantının açılışında konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç “Ülkemiz sahip olduğu geniş imkan ve donanımlı işgücüyle uygar uluslar gibi her alanda ihtiyaç duyulan ürünleri kendi patentleriyle üreterek dünyaya pazarlayabilir duruma erişmelidir. Yenilikçi, rekabetçilik adına Ege Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği bu işbirliği oldukça önemli” dedi.

Eleman var, araştırma yok
EÜ Rektörü Prof. Candeğer Yılmaz, Türkiye’de yeni yeni dillendirilmeye başlayan Ar-Ge alanındaki çalışmaların her sektörde olduğu gibi sağlık alanında da öneminin kavrandığını belirterek çizilen yol haritasında gelinen noktada Ege Üniversitesi ile Sanofi-Aventis arasında yapılan sağlık alanındaki gelişmelerde karşılıklı işbirliği anlaşmasının öneminin altını çizdi. Sağlık alanında vasıflı, donanımlı, bilgili ve nitelikli eleman sayısına sahip olan Türkiye’nin Ar-Ge çalışmaları alanında istenilen düzeylere ulaşmadığını belirten Prof. Yılmaz, “Bu topraklardan dünyaya yayılan tıbbi alandaki gelişmeleri yeniden İzmir merkezli, öncü bir kuruluş olarak dünyaya aktarmak istiyoruz, bir başka deyişle tıbbın ruhunu İzmir’e döndürüyoruz” diye konuştu.

Üç yıl destek olacaklar
Açılışın ardından Ege Üniversitesi ile Sanofi-Aventis firması arasında inovasyon alanında bir protokol imzalandı. Protokolü, EÜ Rektörü Candeğer Yılmaz, Sanofi-Aventis Türkiye Başkanı Olivier Guillaume, Sanofi-Aventis Türkiye Medikal Direktörü Dr. Edibe Taylan ve EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Serhat Bor imzaladı. Protokol ile üç yıl boyunca akademik çalışmaların desteklenmesinde işbirliği yapılacak.

California’dan sonra Ege
Sanofi Aventis Türkiye Başkanı Olivier Guillaume, California Üniversitesi’nden sonra Ege’nin işbirliği yaptıkları ikinci üniversite olduğunu söyledi. Patentli üretimde Türkiye’nin dünya ortalamasının gerisinde olduğunu, Ar-Ge’ye daha çok önem verilmesi gerektiğini belirten Guillaume, “Türkiye’de ilaç sektöründe tüm Ar-Ge yatırımının yüzde 25’ini biz yaptık. Alanımızda lider olarak geliştirdiğimiz projelerimizde yine akademik alanda lider olan Ege Üniversitesi ile işbirliği yapmanın ne kadar olumlu sonuçlar doğuracağını biliyoruz” dedi.