Ege Eğilim yoklamasında oy usulsüzlüğü

Eğilim yoklamasında oy usulsüzlüğü

25.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ak Parti, İzmir’de milletvekili aday adaylığı için boşalan üç ilçe başkanlığı koltuğuna kimlerin oturacağını, partililere sordu.

Eğilim yoklamasında oy usulsüzlüğü

Ak Parti Bartın Milletvekili, İzmir Koordinatörü Yılmaz Tunç, partililerin iddiası üzerine, İl Genel Meclis Üyesi Rasim Kahraman’ın, Abdurrahman Tosun’a destek verdiği imzalı oy formunu inceledi. Ardından, Kahraman’ı, il yönetim kurulu üyesi Fırat Aytekin’e telefonla arattırdı. Kahraman, iki gündür Ankara’da bulunduğunu, eğilim yoklamasından haberinin bile olmadığını söyledi. Formu yırtan Tunç, birbirini tanıyan partililere sorarak, gelmediği halde imzası olan başka üye olup olmadığını tespit etmeye çalıştı.

Bergama ‘Gider’ dedi
Öte yandan, Konak’taki eğilim yoklamasına, son yerel seçimlerde Ak Parti’nin Karabağlar Belediye Başkan adayı olan Sıddık Topaloğlu da müdahale etti. Topaloğlu, Ahmet Tatar’ı desteklerken, ilçe yönetimi Hüseyin Uzun’a destek verdi. Aykut Dikencik, Ahmet Demirci, Kadir Uçar ve Engin Uğurlular da ilçe başkanlığına talip oldu.
Bergama’daki eğilim yoklamasında ilçe başkanlığı için en çok oyu Halil Gider aldı. Korodinatör vekil Tunç, eğilim yoklamasının sonuçlarını açıklamadan formları genel merkeze götürdü. Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın bugün genel merkeze giderek, ilçe başkanlarının belirlenmesi sürecine katılacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Güzelbahçe’den tam destek
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, CHP’nin yeni atanan İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı ziyaret etti. Bayır’a başarı dileyen İnce, “Önümüzdeki genel seçimlere doğru, ekip halinde çalışıp, İzmir’de çıtamızı yükseltmek, Türkiye genelinde iktidarı elde etmek için il başkanımızın önderliğinde çalışacağız” dedi. Arslan da CHP’nin iktidara yürüdüğünü ifade etti.

Yunusoğlu, CHP’yle dirsek temasında
Kapatılan Anavatan Partisi’nde il başkanlığı, birleşmeden sonra Demokrat Parti’de genel idare kurulu üyeliği yapan Yunus Yunusoğlu, CHP’yle temasa geçti. Yunusoğlu, yakınlığıyla bilindiği eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın DP’den istifasıyla yol ayrımına geldi. Yunus Yunusoğlu’na ve birlikte hareket ettiği arkadaşlarına CHP’nin örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Gürsel Tekin’in altı ok rozeti takacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Meclis üyeleri köylerde çalışmaları inceliyor
İzmir İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyeleri Özer Örnek, Nesrin Beykoz ve Tarık Uslu, Aliağa’nın köylerine gitti. Çaltılıdere, Aşağı Şakran, Bahçedere, Yüksekköy ve Kapukaya’daki çalışmalar yerinde görüldü. Muhtarlar ve vatandaşlarla da görüşüldü. Uslu, “Aliağa’nın 14 köyüne toplam 17 bin 100 metrekare parke taşı döşendi, döşenmeye de devam ediyor. Bu yıl İl Genel Meclisi’nden ayrılan 475 bin lira, Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla kullanılacak. Köylerimizin altyapı eksiklikleri giderilecek” dedi.

MHP’nin 75 kişilik yeni yönetimi hazır
MHP İzmir İl Başkanı Hasan Ali Türkarslan, 75 kişilik yönetim kurulunu basın toplantısıyla tanıttı. Eski yönetimde bulunan bazı kişilerin milletvekili aday adaylığı nedeniyle görevlerinden ayrılmalarından sonra yeni bir yönetim oluşturma gereği doğduğunu söyleyen Türkarslan, asil ve yedek ayrımı yapılmadan hazırlanan yeni listenin genel merkez tarafından onaylandığını belirtti. Toplumun her kesiminde aktif çalışabilecek kişilere yer verdiklerini kaydeden Hasan Ali Türkarslan, “Yaş ortalamamız 36... 68 erkek, 7 de kadın üyemiz var. 75 üyenin 47’si üniversite, 19’u lise, 9’u ilköğretim mezunu. MHP’nin tek başına iktidar yolculuğunu sırtlayacak yapıdayız” dedi.

Haberin Devamı

Manisa’ya turizm okulu yaptıracak

Anemon Otelleri Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Manisa Valisi Celalettin Güvenç’le, otelcilik-turizm meslek lisesi protokolü imzaladı. Uncubozköy’de toplam 6 bin 839 metrekarelik alanda yapılacak Nihal Akçura Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, 2.5 milyon liraya mal olacak.

Öğrencilerin işi şimdiden hazır
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, geçen hafta 15’inci Anemon Otel’i Hatay’da açtıklarını belirtti, “Sektörün nitelikli elemana ihtiyacı var. İsmail Akçura, Manisa’da altı derslikli modern okul yapıyor. Burada yetişenler Anemon’da ve Türkiye’nin diğer seçkin otellerinde iş bulabilecek. Ara elemana ihtiyaç var” dedi. Vali Güvenç, Manisa’da geçtiğimiz yıl devlet-vatandaş işbirliğiyle 120 protokol imzalayıp okul ve derslik yaptıklarını, hayırsever katkısının 111.7 milyon lira olduğunu, bu ay sekiz protokol imzaladıklarını söyledi. Akçura, “Bu okuldan mezun olan herkese otellerimizde iş hazır” diye konuştu.