Ege Eğitimi tamamlayan üretime başlıyor

Eğitimi tamamlayan üretime başlıyor

25.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Eğitimi tamamlayan üretime başlıyor

Ödemiş, Torbalı, Kiraz, Bayındır, Bergama, Urla ve Menderes’te 350 kişiye arıcılık eğitimi verip ekipman dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi; projeyi Tire, Kemalpaşa, Menemen, Foça ve Aliağa ile sürdürecek

Haberin Devamı

Kırsalda kalkınmayı sağlamak üzere her türlü tarımsal üretimi destekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, son dönemde arıcılığa yönelik çalışmalarıyla özellikle kadınlara ve gençlere iş imkanı sağlıyor.

Bayındır, Ödemiş, Bergama, Torbalı’nın Ahmetli, Kiraz Dokuzlar ve Olgunlar, Urla’nın Barbaros ve Menderes’in Efemçukuru mahallelerinde 167’ki kadın 350 köylüye arıcılık eğitimi veren Büyükşehir, katılımcılara toplam 1.310 adet arılı kovan, 654 adet boş kovan ve arıcılık ekipmanları dağıttı.

Başkan Tunç Soyer’in talimatıyla projeyi yaygınlaştırmak için kolları sıvayan Büyükşehir, Tire ve Foça’da da arıcılık eğitimi vermeye hazırlanıyor. İlerleyen süreçte programa Kemalpaşa, Aliağa ve Menemen ilçeleri de dahil olacak.

Haberin Devamı

Öncelik kadın üretici

Arıcılığın desteklenmesi çalışmaları kapsamında şimdiye kadar 17 ilçede; Karaburun, Urla, Kınık, Beydağ, Menderes, Seferihisar, Selçuk, Bayındır, Bergama, Kemalpaşa, Dikili, Aliağa, Kiraz, Torbalı, Çeşme, Menemen ve Ödemiş’te 1035’i kadın 1656 üreticiye 6490 adet arılı kovan, 3400 boş kovan ve malzeme desteği sağlandı. 35 yaş altı 320 genç üretici eğitimden geçirilerek arıcılığa özendirildi ve gençlere yeni bir iş kapısı oluştu. Kırsalda yaşayan kadın üreticilere kolaylıkla ulaşmak ve eğitim vermek için mobil eğitim aracı kullanıldı.