Ege ‘Eğitimle topluma hayat veriyoruz’

‘Eğitimle topluma hayat veriyoruz’

04.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları (BASEK) bünyesinde eğitim veren Özel Mersinli Batı Anadolu Okulları; sağlık hizmetleri, biyomedikal cihaz teknolojileri, uçak bakımı ve yiyecek içecek hizmetlerinde lise öğrenimini tamamlayan 177 genci iş hayatına uğurladı

‘Eğitimle topluma hayat veriyoruz’

Türkiye’nin en büyük özel mesleki teknik lisesi olan ve 12 değişik alanda; bilim, teknik, meslek, sanat ve spor eğitimleri veren Özel Mersinli Batı Anadolu Okulları üçüncü dönem mezunlarını verdi. Törenin açılış konuşmasını yapan BASEK Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, “Doktor olduğum sürece insan sağlığının kutsallığını kabul ederek çalıştım. Ama eğitim faaliyetlerim başladıktan sonra fark ettim ki eğitim daha kutsal; sağlık hizmeti vererek bir kişinin hayatını kurtarabiliriz ama eğitimle bir topluma hayat verebiliriz” dedi. Bugün benim de gurur günüm diyen Gürbüz, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

‘Hem çalış hem oku’

“BASEK 6 yıl önce eğitim hayatına başladı. Yola çıkarken Türkiye için hayallerim vardı. Mesleki eğitimin ülkemizin kalkınması için çok önemli olduğunu düşünerek çalışmalara başladık. Bin yıllık geçmişimizde, geleneklerimizde gizli olan ahilik sistemini eğitim sistemimize entegre ettik. Mesleki eğitimin 12-18 yas arasında verilmesi gerektiğini, üniversite döneminin meslek eğitiminin başlaması için uygun olmadığı her mecrada ifade ettik. Üniversitede anahtar tutmamış makine mühendisi, inşaat görmemiş inşaat mühendisi olmamalı. BASEK’ten mezun olan gençlerimiz hemen iş buldular ve aynı zamanda yüksek okul de eğitimlerine deva ediyorlar. İşte BASEK’in hem çalış hem oku sloganının gerçek anlamı ve amacı bu.”