Ege ‘Ekol gibi bir galeri, İstanbul’da bile az’

‘Ekol gibi bir galeri, İstanbul’da bile az’

01.10.2017 - 02:00 | Son Güncellenme:

Mercan Dede’nin 36 eserden oluşan ‘Büyülü Çarklar’ adlı sergisi, Ekol Sanat Galerisi’nde açıldı. Sanatçı Dede, “Ekol Sanat Galerisi, İstanbul’da bile nadiren görebileceğiniz galerilerden biri” dedi

‘Ekol gibi bir galeri, İstanbul’da bile az’

Ekol Sanat Galerisi, 4. sezonun ilk sergisinde, daha çok müzisyen kimliğiyle tanınan, Arkın Ilıcalı’nın (Mercan Dede) ‘Büyülü Çarklar’a ev sahipliği yapıyor. İzmir’de ilk kişisel sergisini Ekol Sanat Galerisi’nde açan Mercan Dede’nin 36 eseri 28 Kasım 2017’ye kadar izlenebilecek.

Haberin Devamı

Ekol Hastaneleri ve Ekol Sanat Galerisi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Baz, “Mercan Dede, daha çok müzisyen olarak tanıdığımız bir sanatçı. Bilinenin aksine resim eğitimi almış, ancak kendi çabalarıyla müziği öğrenerek önemli çalışmalara imza atmış. Mercan Dede’nin eserlerini daha önce İstanbul Ekav Art’ta gördüm. Koleksiyonumda kendisinin de eserleri yer alıyor. Mercan Dede’yi galerimizde ağırlamaktan onur duyuyoruz” dedi.

‘Hepsinin anlamı var’

Aslen Bergamalı olduğunu ve İzmir’de ilk kişisel sergisini Ekol Sanat Galerisi’nde açtığını belirten Mercan Dede, “Böyle güzel bir galerinin bir parçası olmak çok önemli. Ekol Sanat Galerisi, İstanbul’da bile nadiren görebileceğiniz galerilerden biri. İzmir’de resim sanatına farklı bir bakış açısı getirdi” dedi.

Haberin Devamı

Mercan Dede, “Herkes beni müzisyen olarak tanıyor. Ancak ben bir müzik eğitimi almadım. Tam aksine ben Güzel Sanatlar’da resim ve fotoğrafçılık eğitimi aldım. Müziği, alaylı olarak tabir ettiğimiz şekilde kendi çabalarımla öğrendim” vurgusunu yaptı. ‘Büyülü Çarklar’ adlı sergide tamamen yeni eserlerinin yer aldığını belirten sanatçı, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Çarklar ve aynalar var’

“Resimlerim içerisinde çarklar, aynalar var. Resimlerimde kullandığım malzemelerin hepsi, hayatımda anlamı olan şeyler. ‘Büyülü Çarklar’ işlerini yaratırken ‘dönüşüm’ ve ‘devinim’ kavramlarından esinlendim. Yaşamın dönüşümü, insanın değişimi, semazenlerin dönmesi, karma gibi konuları birbirine bağlı bir etkileşim halinde ele alarak yaşamı büyülü çarklara benzetiyorum.”