Ege Eldivenler yenileniyor

Eldivenler yenileniyor

24.06.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig’in yeni takımı Bucaspor Fernandes’i getirirken, Manisa da Orkun’un biletini kesti. Altay’da Kılıçarslan’ın yerine Cenk, KSK’de Ramazan’ın yerine Özden geldi. Denizli’de Cenk Gönen, Beşiktaş’a gitti

Eldivenler yenileniyor

Ege’nin Süper Lig, Bank Asya 1. Ligi ve 2. Lig’deki temsilcilerinden çoğu yeni sezon öncesi kadrolarını yenilemeye kalelerinden başladı. İzmir’in yedi yıllık Süper Lig özlemine nokta koyan Bucaspor, tecrübeli file bekçisi Cenk’i bedelsiz olarak eski takımı Altay’a verirken, diğer kalecisi Atilla’yı bünyesinde tuttu. Portekiz asıllı Angolalı Carlos Fernandes’i getiren Fırtına, bir kaleci daha almayı planlıyor. Manisaspor, G.Saray’dan büyük ümitlerle alınan, ancak kan uyuşmazlığı yaşanan Orkun’la yollarını ayırırken, kaleci İlker ile Bulut kulüpte kaldı. Tarzan, üç direk arasına tecrübeli bir kaleci daha getirecek.
Yaprak dökümü
Süper Lig’in kapısından dönen Altay’da hem Kılıçarslan, hem Soner gitti. Siyah-beyazlılar, 2005-06’da kalesini koruyan Cenk’e imza attırdı. 11 sezondur mücadele ettiği Süper Lig’e mendil sallayan Denizli’de kaleci Özden KSK’nin yolunu tutarken, Cenk Beşiktaş’a satıldı. Horoz’un, G.Saray’a transfer olan Çağlar’a karşılık aldığı oyuncular arasında 22 yaşındaki file bekçisi Fırat da var. Yeşil-siyahlılar, kaleye tecrübeli bir isim de alacak. Ramazan, Akın ve Mete’nin biletlerini kesen KSK, kalesini Özden’e emanet etti. İkinci kaleci Necati’nin anlaşması ise üç yıla uzatıldı.
2. Lig’de aynı
Her zaman olduğu gibi yine istikrarı seçen Akhisar Bld kadrosunu korurken, Ahmet ve Gürkan’ın yanı sıra diğer kalecileri İlker ile Bekir de yuvada kaldı. 2. Lig’deki Göztepe Tamer’i satış listesine koydu, Eskişehir’den Sinan’ın bonservisini almak için temaslar sürüyor. Göz-Göz, Körfez Bld’den Vedat’ı da kadrosuna kattı. Dardanel’de Eser Mersin’e giderken, Ferhat kaldı. Turgutlu’da Sunay’la yollar ayrıldı, İzzet’in sözleşmesi yenilendi. Kasaba, Göztepe’den ayrılan eski kalecisi Tamer’i de gündemine aldı. Balıkesir Volkan’la yeniden anlaşıp Ertuğrul’u kadrosunda tutarken, Eray’la vedalaştı.