Ege Elektrik borcu yüzünden 108 üretici cezaevinde

Elektrik borcu yüzünden 108 üretici cezaevinde

22.08.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal, CHP Milletvekili Şahin Mengü’yle Manisa’da toplantı düzenledi. Uysal, elektrik borcu nedeniyle 108 üreticinin cezaevinde olduğunu söyledi, çarpıcı konuştu:

Elektrik borcu yüzünden 108 üretici cezaevinde

Faiziyle 1.9 milyon lira
“Üreticinin iki yıllık sulama borcu 854 milyon lira. Faiziyle 1.9 milyon lirayı buluyor. Tarımda dünyanın en pahalı elektriği Türkiye’de. Her yerde elektrik en ucuza çiftçiye verilirken Türkiye’de diğer ülkelere göre kat kat fazla pahalı. Yetkililer ülke içindeki abone grupları arasında en ucuz diye diye hem kendilerini hem de çiftçiyi kandırıyor. ABD’de tarımsal elektrik 9.5 cent iken bizde 19.5 cent.”
Halis Uysal, borcu nedeniyle elektriği kesilen üreticinin bu sıcaklarda üretim yapamaz hale getirildiğini, icralık olduğunu da dile getirdi, şöyle dedi: “Elektrikten KDV’nin kaldırılmasını veya çok aza indirilmesini, tahsilatın hasat sonunda yapılmasını, özelleştirme nedeniyle özel dağıtım şirketleri tarafından tahsil edilemeyecek ve TEDAŞ üzerinde kalacak eski borçların tahsil edilebilmesi için gecikme bedellerinin kaldırılmasını istiyoruz. Aksi takdirde tüm çiftçiler cezaevine girecek.“