Ege Elektrik Fabrikası için destek istedi

Elektrik Fabrikası için destek istedi

11.12.2019 - 02:59 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 35 milyon lira bedelli ihaleyi kazanarak aldığı Elektrik Fabrikası’na Cumhurbaşkanlığı’ndan onay gelmediğini belirten Başkan Tunç Soyer, “Bu İzmir’in malıdır. Kente verilmelidir” dedi

Elektrik Fabrikası için destek istedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. Mecliste, CHP Grubu ile AK Parti Gubu arasında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu tartışma yarattı. Egedesonsöz’ün haberine göre, AK Parti Grubu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği isminin ‘Kadın Erkek Eşitliği’ ya da ‘Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği’ şeklinde değiştirilmesini önerdi. Öneri mecliste reddedildi.

Haberin Devamı

Başkan Soyer, “Biyolojik cinsiyetin dışında psikolojik cinsiyet de var. Psikolojik olarak farklılıkları kabul etmemiz lazım. Tabii ki aileyi koruyarak ve sahip çıkarak yapmamız lazım. Hata ve sakatlık dilimizde var. Önce dilimizi değiştirmemiz, erkek egemen, eril bir dilden kurtulmalıyız” dedi.

‘Gerekeni yapınız’

Ayrıca Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu kurulması da oturumda gündeme geldi. Komisyon seçimi yapılacağından önerge bir sonraki toplantıya ertelendi. Dilek ve temenniler bölümünde Başkan Soyer, Elektrik Fabrikası için 35 milyon lira bedelli ihaleyi kazandıklarını Cumhurbaşkanlığı’ndan onay beklediklerini dile getirdi. AK Parti Grubu’ndan destek isteyen Soyer, “Bizim ihaleye girme hakkımız olmalı demiştik. Bu talebimiz reddedildi. İkinci yazımıza olumsuz bir cevap gelmeden birlikte ne yapabiliyorsak yapalım. Bu İzmir’in malıdır. İzmir’e verilmelidir. Biz burayı ticarethane şeklinde değil, kamu yararı için kullanacağız. Beraber konuşacağız. 35 milyon İzmir’in bütçesinden vermeyi taahhüt ettiğimiz yer için gerekeni yapınız” diye konuştu.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal da, “Elbette gerekiyorsa yine arkadaşlarla, sizlerle birlikte bu işin çözülmesi için Ankara’ya gideriz. Yetkili kurullarla görüşürüz, bölge milletvekilleriyle bir organizasyon yaparız. Gerekeni yaparız” ifadesini kullandı.