Ege Elektrik faturası 9 vergiyle şişiyor

Elektrik faturası 9 vergiyle şişiyor

26.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Uşak Şube Başkanı Utku Demiröz, elektrik faturularında 9 çeşit vergi ve fon bulunduğunu belirterek, bunları “Deli Dumrul payı” olarak nitelendirdi.

Elektrik faturası 9 vergiyle şişiyor

Demiröz, “Elektrik faturaları incelendiğinde enerji bedeli dışında 9 çeşit vergi-fon veya Deli Dumrul payı olduğu gözükmektedir. Bunlar, Kayıp-Kaçak Bedeli, Dağıtım Bedeli, Perakende Satış Hizmet bedeli, Sayaç Okuma Bedeli, İletim Sistemlerini Kullanma Bedeli, Enerji Fonu, TRT Payı, Elektrik Tüketim Vergisi ve KDV’dir. Fatura tutarları incelendiğinde 100 liralık bir faturanın yaklaşık 50 lirası enerji bedeli ise 50 lirası da bu 9 çeşit vergi-fon ve Deli Dumrul saçmalarından oluşmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

Karabağlar yolları hayata döndürülüyor
Karabağlar Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Gediz Asfalt Şantiye Tesisleri, 18 bin ton asfalt dökerek, 146.5 kilometre yol asfaltladı. Yol, park ve yeşil alanlarda 24 bin metrekare bordür döşedi. Gediz’deki şantiye, günde 500 ton asfalt, 450-500 metrekare parke taşı, ayda 3 bin 600 bordür üretim kapasitesine ulaştırıldı. Birime bağlı ekipler, tam kapasite çalışarak son bir yılda 18 bin ton asfalt döktü. Toplam 121 soktakta bin 805 metrekare tretuvar çalışması yaptı.

Demiryolculara iş güvenliği eğitimi
Merkezi İzmir’de bulunan Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası’nın (Demiryol-İş) ortaklaşa düzenlediği iş güvenliği ve risk analizi eğitimi, Tez-Koop-İş Sendikası salonunda gerçekleştirildi. Yönetim danışmanı ve ISO 18001 başdenetçisi Zihni Erderen ile iş güvenliği uzmanı Serhat Yıldır, demiryolu çalışanlarına temel iş güvenliği, tehlike tanımlama, risk değerlendirme ve iş güvenliği mevzuatı konusunda bilgiler aktardı.
İZMİR DHA

THY, Manisa üzümü ikramına başlıyor
Manisa’nın yurt içi ve yurt dışındaki tanıtımlarında bundan sonra kuru üzüm de kullanılacak. AK Parti Manisa milletvekili Muzaffer Yurttaş, THY seferlerinde kuru üzüm ikram edeceğini söyledi. Sultaniye üzümünün markalaşması yolunda önemli adımlar attıklarını kaydeden Yurttaş, sıranın kuru üzüme geldiğini söyledi. THY ile Alaşehir Ziraat Odası yetkililerinin görüştüğünüı kaydeden Muzaffer Yurttaş, THY uçuşlarında 20 gramlık paketlerde kuru üzüm ikram edileceğini anlattı.