Ege ‘Emek veren başarır’

‘Emek veren başarır’

04.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Emek veren başarır’

24. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları’nda ilk 10’a giren öğrencilerin 8’i İzmir’deki liselerden çıktı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, gençleri tek tek kutladı, “Sizler, kentimize büyük onur yaşattınız” dedi.

Haberin Devamı


Akdeniz Üniversitesi’nin 1996 yılından bu yana düzenlediği ve bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları’nda, İzmir rüzgârı esti.

Türkiye genelindeki 134 okuldan 1100 öğrencinin katıldığı olimpiyatlarda, bireysel sıralamada ilk 10’a girmeyi başaranların 8’ini, İzmir’den katılan okulların öğrencileri oluşturdu. Büyük Çiğli Özel Türk Koleji Fen Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Hayrettin Eren Yıldız Türkiye birincisi, İzmir Atatürk Lisesi 11. sınıf öğrencisi Batuhan Kuleci ise ikinci oldu. Takım bazlı sıralamada 12 öğrenciyle yarışmaya katılan İzmir Fen Lisesi 115 puanla Türkiye birincisi, yarışmaya sekiz öğrenci gönderen İzmir Bornova Koleji 100 puanla ikinci, İzmir Atatürk Lisesi de 80 puanla üçüncü oldu.

Haberin Devamı

Dereceye giren öğrencileri ve okul idarecilerini makamında ağırlayan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Aileniz adına, okullarınız adına, İzmir ve kendiniz adına çok onur verici bir başarı kazandınız. Kafeteryada ya da bilgisayar oyunlarında vakit geçirenlerin değil de, emek verenlerin neler yapabileceğini gösterdiniz” diye konuştu.

Hazırlık desteği

Bu başarının tesadüf olmadığını ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kent genelindeki dört bilim sanat merkezi ve üç lisede olimpiyatlar için eğitim verdiğini sözlerin ekleyen Yahşi, “Özel okullara da danışmanlık yapıyor, onları olimpiyatlara teşvik ediyoruz. Matematik olimpiyatları konusunda tüm okullarımızı her anlamda destekliyoruz. İzmir Atatürk Lisesi, İzmir Fen Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi’nde, olimpiyat dersleri veriyoruz” dedi.