Ege Emekliler, 10 günde 10 bin dilekçe verdi

Emekliler, 10 günde 10 bin dilekçe verdi

27.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

2003-2007 yılları arasında uygulanmayan zamlar nedeniyle kişi başına en az 2 bin lira alacaklı olduğu iddiası üzerine emekliler, SGK Müdürlüğü’ne dilekçeyle başvurdu

Emekliler, 10 günde 10 bin dilekçe verdi

2003-2007 yılları arasında uygulanmayan zamlardan dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) kişi başına en az 2 bin lira alacaklı oldukları iddiasının gündeme getirilmesinin ardından SSK ve Bağ-Kur emeklileri, kurumu dilekçe bombardımanına tuttu. İzmir’de 10 günde 10 bini aşkın emekli dilekçe verirken, hesap hatası olmadığını savunan SGK İl Müdürü Mustafa Keskin, “Konu yargıda. Dilekçe vermeye gerek yok. Zaman aşımı diye bir şey de söz konusu değil. Vatandaşlardan isteğimiz, sabırla mahkeme sonucunu bekleyip ondan sonra nasıl davranacaklarına karar vermeleri” dedi.

İzdiham yaşanıyor
Konak Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü’nde son günlerde izdiham yaşanıyor. Kimi eli bastonlu, kimi çocuğunun, komşusunun yardımıyla gelebilmiş dedeler, nineler, SSK ya da Bağ-Kur emeklisi olarak, hak aramak için SGK kapısına dayandı. Sabahın erken saatlerinde kuyruğa giren, arzuhalcilere 5 lira verip dilekçe yazdıran emekliler, bu konuda net bilgi alamamanın da sıkıntısını yaşıyor. Kurum çalışanları da dilekçe verilmesine gerek olmadığını anlatmaya çalışıyor.
“Emeklilerinin en az 2 bin lira alacağı” iddiasının gündeme getirilmesinin ardından kulaktan kulağa yayılıp “şehir efsanesine” dönen konuyla ilgili tatmin edici yanıt alamayan emekliler, açıklamaları da inandırıcı bulmuyor. Zaman zaman personelle tartışan emekliler, dilekçeleri için kayıt numarası verilmemesi nedeniyle, başvurularının ciddiye alınmayacağı kaygısını da yaşıyor. Merkez Müdürü Ramazan Us, vatandaşlara dert anlatmaya çalışıyor. Us, müdürlüğün girişine, görülebilecek duvarlara, camlara astıkları yazılarla emeklilerin dilekçe vermeden önce kendilerine başvurmaları uyarısı yaptıklarını belirterek, “Vatandaş, bize değil, dışarıda konuşan insanlara inanıyor. Dilekçeleri kabul ediyoruz ve hafta sonunda kayda geçireceğiz” dedi

Keskin’den ‘sabredin’ çağrısı...

SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, DHA’ya beklenen açıklamayı yaptı. Keskin şunları söyledi:
“Bir iddia üzerine vatandaşlarımız gerçekten 2003 -2007 yılları arasında maaşlarının yanlış hesaplanmış olabileceği düşüncesiyle kurumumuza başvuruyorlar. O günden beri yoğun bir şekilde bu başvuruları kabul ediyoruz, cevap vermeye de çalışıyoruz. 10 bini geçen başvuru var. Başvurular sürüyor. Aslında kurum başkanımız konuyla ilgili teknik daire başkanlığına bir inceleme yaptırdı. 2003-2007 yılındaki hesaplamaların bizim mantığımız ve mevzuatımıza göre doğru hesaplamalar olduğunu, yani maaş hesaplamasında aslında bir problem olmadığını tespit etti. Maaşları eksik hesaplandığı için başvuran vatandaşlarımıza, hesaplamaların doğru olduğu yönünde cevap vereceğiz. Konu yargıda. Emeklilerden biraz sabır rica ediyoruz”