Ege Emekliler zamlara karşı sokağa çıktı

Emekliler zamlara karşı sokağa çıktı

09.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de, DİSK Tüm Emekli Sen Üyesi emekliler, Karşıyaka’daki metro istasyonundan vapur iskelesine kadar yürüyerek son zamları protesto etti.

Emekliler zamlara karşı sokağa çıktı

“Açlığa teslim olmayacağız”, “Parasız sağlık”, “Çocuklarımız, torunlarımız için parasız eğitim istiyoruz”, “Zam zulüm işkence işte AKP” sloganları atan sendika üyeleri, elerinde “Bıçak kemiğe dayandı” pankartıyla yürüdü. Emekliler, doğalgaz ve elektriğe yapılan son zamları protesto ederek, 60 yaş kartlarının da geri verilmesini istedi. Sonlarının Yunanistan’daki emekliler gibi olmasını istemediklerini belirten Beysülen, İzmir’de 60 yaş üstü yaşayan insanların büyük bir mağduriyet yaşadıklarını, bu haklarının da geri verilmesini dile getirdi. n

Haberin Devamı

İtfaiyeciler kefen giydi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başlatılmadıkları gerekçesiyle tepki gösteren itfaiye-ciler tabutlu ve kefenli eylem yaptı. Konak toplanan, itfaiye erleri, Büyükşehir önünde kefen giyip tabutlu eylem yaptı. Atanamayan itfaiyeciler adına konuşan Yiğit Seymener, “Hakkımızın gasp edilişinin 157. günündeyiz. Her geçen gün büyüyen yaralarımız, her geçen gün çoğalan sıkıntılarımız, mücadelemizi arttırarak devam etmek için bir kırbaçtır” diye konuştu.
İZMİR DHA