Ege Emekliliği yaşa takılan mağdurlardan 2. eylem

Emekliliği yaşa takılan mağdurlardan 2. eylem

05.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sosyal paylaşım sitesinde “Emeklilikte Yaşa Takılanlar Grubu” oluşturan vatandaşlar, Alsancak’ta “Mağdurum da mağdurum” sloganı eşliğinde protestoda bulundu. Bazı siyasiler de destek verdi

Emekliliği yaşa takılan mağdurlardan 2. eylem

Sosyal Güvenlik Yasası’nda 1999 yılında yapılan değişiklikle emeklilik tarihi ertelenen çalışanların sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta kurduğu “Emeklilikte Yaşa Takılanlar Grubu”, ikinci eylemini son günlerin moda sloganı “Mağdurum da mağdurum” eşliğinde yaptı. Yaklaşık 100 kişilik grubun İzmir Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği eyleme, MHP Aydın Milletvekili Recep Taner ve eski DSP İzmir Milletvekili Güler Aslan da destek verdi.

‘Emekliliğimizi aldınız’
Grup adına konuşan Ali Gülel, genç emekliliği önlemek için 1999 yılında yapılan değişikliğin yaşlı işsizler ortaya çıkardığını söyledi. Yoksulluk sınırı altında çalışanların tek güvencesinin yıllarca ödedikleri primlerle emekli olduklarında alacakları ikramiye olduğunu dile getiren Gülel, “Emekliliğimizi elimizden aldınız” dedi. Batılı ülkelerin kendilerine örnek gösterilmesinin doğru olmadığını kaydeden Gülel, “O ülkelerde yaşam standartları çok daha iyi. Üstelik vatandaşa devlet iş buluyor, iş bulamazsa minimum hayat standardında maaş ödüyor. Ülkemizde emeklilik yaşı konusunda gelişmiş ülkelerin örnek gösterilmesi izah edilemez bir durumdur” diye konuştu.
MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, konunun düzenlenmesi için Torba Yasa’ya iki maddelik kanun önerisi verdiğini dile getirdi. Taner, “Gün ve yıl şartı aranmaksızın 5 bin gün prim şartını aşmış kişilerin emekli edilmesi yönünde teklif hazırladık ama iktidar destek vermedi” dedi.