Ege En güzel hediye

En güzel hediye

12.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Uzun süredir karaciğer nakli olmayı bekleyen annelerine dokularını verip yeniden sağlıklarına kavuşturan iki kadın, Anneler Günü’nde ikinci bir yaşam armağan etti

En güzel hediye

İzmir’de karaciğer hastası iki anneden Beyzide Topaloğlu’na (62) kızı Feyza Topaloğlu (36), Gülşen Erikli’ye (64) de kızı Yeliz Erikli (40) canlı donör olup hayat verdi. Aydın’da yaşayan 2 kız annesi Beyzide Topaloğlu’nu karaciğer nakline götüren süreç 1996 yılında ‘Primer sklerozan kolanjit’ tanısı konulmasıyla başladı. 2000 yılının Mayıs ayına kadar ilaç tedavisiyle hastalığı kontrol altında tutulan Topaloğlu, safra kanallarının tıkanması üzerine ciddi bir ameliyat geçirdi. 2015’te şikayetleri tekrar başlayan Topaloğlu, 8 ay sondayla yaşadı. Rutin kontrollerinde memesinde tümor saptanan Topaloğlu, İzmir Kent Hastanesi’nde acil olarak nakil ameliyatına alındı. Başarılı bir operasyonla Beyzide Topaloğlu’na kızı Feyza Topaloğlu’ndan alınan karaciğer parçası nakledildi.

Haberin Devamı

Yolları kesişti

İzmir’de yaşayan 3 çocuk, 4 torunu bulunan Gülşen Erikli’ye de 5 yıl önce ‘otoimmün hepatit’ tanısı konuldu. Halsizlik, kilo kaybı ve sarılık şikayetleri giderek artan Erikli için nakil kararı alındı. Karaciğer değerleri sürekli yükselen Erikli, nakil için İzmir Kent Hastanesi’ne başvururken, büyük kızı Yeliz Erikli bir an bile düşünmeden gönüllü oldu. Yolları aynı hastanede kesişen Beyzide- Feyza Topaloğlu ve Gülşen- Yeliz Erikli, kontroller sırasında tanışıp dost oldu, Anneler Günü öncesinde de bir araya geldi. İki anne-kızın buluşmasında duygulu anlar yaşandı.

İkinci hayat

Annesinin nakil öncesinde adeta ölüm döşeğinde olduğunu belirten Feyza Topaloğlu, “Anneme donör olmak konusunda bir dakika düşünmedim” dedi. Kızının hayat verdiği Topaloğlu da, “Ben ona can verdim ama o bana ikinci hayat verdi” diye konuştu. Gülşen Erikli de, “Ben ona bir hayat verdim, ama o bana 10 hayat verdi” derken, kızı Yeliz Erikli de, “Hediye olarak düşünmedim, sadece yaşamasını istedim. Çok zor bir süreçten geçtik, şu anda annemin bu duruma gelmesi gerçekten çok güzel” ifadesini kullandı.