Ege En iyisini seçtiler

En iyisini seçtiler

15.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri kapsamında ‘Yılın En İyi Yerel Yöneticisi’ ödülü, sanata katkıları nedeniyle Başkan Tunç Soyer’e verildi.

En iyisini seçtiler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 10’uncu Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri’nin sahipleriyle buluştuğu gecede tiyatro sanatına katkıları nedeniyle “Yılın En İyi Yerel Yöneticisi” ödülüne layık görüldü. Ödülünü Türk tiyatrosunun duayeni Haldun Dormen’in elinden alan Başkan Soyer, Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde ilçede tiyatroya verdiği destekler nedeniyle bu ödüle layık görüldü.

Haberin Devamı

‘Desteğimiz sürecek’

Başkan Tunç Soyer’e ödülünü sunan Haldun Dormen, “Atatürk’ün güzel kenti İzmir’de bu ödülü size vermekten gurur duyuyorum. Size çok yakışıyor” dedi. “Her ödül aslında biraz da omuzlarınızda yüktür” diyen Başkan Soyer, “Bu güvene layık olmak için canla, başla, aşkla çalışacağımdan hiç kuşkunuz olmasın. Büyükşehir olarak Bedia Muvahhit Ödülleri’nin gerçekleştirilmesine de her zaman destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Sürpriz doğum günü

Sahne Tozu Tiyatrosu “Haldun Dormen Sahnesi”ni dolduran sanatseverlerin coşkulu alkışları arasında ödülünü alan Başkan Tunç Soyer, gecede ikinci sürprizi ise doğum günü olduğunun hatırlatılmasıyla yaşadı. Tüm davetliler birlikte şarkı söyleyerek Başkan Soyer’in yeni yaşını sahnede kutladı.
Göksel Kortay Özel Ödülü ise “Ürkmez Kadın Tiyatrosu”na verildi. Kadın tiyatrocular ödüllerini paylaşmak üzere kendilerini her zaman kendilerini destekleyen Neptün Soyer’i de sahneye davet etti.