Ege ‘En iyisini üretiyoruz’

‘En iyisini üretiyoruz’

26.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Et ve süt sektörü temsilcileri ürünlerinin kalitesi hakkındaki bilgi kirliliğinden dert yandı. Üretim süreçlerini tüm ayrıntısıyla anlattı

‘En iyisini üretiyoruz’

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği’nin (SETBİR) ana düzenleyecilerinden olduğu Ulusal Sütçülük Kongresi’nin ikincisi, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde başladı. Kongrenin açılışında konuşan SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel, süt ve süt ürünleri sektörünün en önemli sorununun “bilgi kirliliği” olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kaliteli ve hesaplı

Türkiye’nin nüfusunun 2040 yılında 100 milyona ulaşacağı bilgisini veren Tezel, “Halkımızın gelişmiş ülkeler düzeyinde bedensel ve zihinsel gelişiminin teminatı, en az onlar kadar hayvansal protein tüketmesidir. Bu ihtiyaç amatör ve denetimsiz üretimle karşılanamaz. Ayrıca salmonella, şarbon, brusella, tüberküloz ve benzeri hastalıklara da davetiye çıkar. Kaliteli ve hesaplı gıdanın tek yolu denetim altındaki, yasa ve yönetmelikler çerçevesinde üretilen, ambalajlı, sınai üretimidir” dedi. Toplumun sağlık ve yeterli beslenmesinin önündeki en önemli engelin bilgi kirliliği olduğunu sözlerine ekleyen Tezeli şöyle devam etti:

Hijyen vurgusu

“Sektörlerimiz, uluslararası normlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin yasa ve yönetmelikleri uyarınca, bilimsel ve teknolojik gelişmenin ışığında üretim yapıyor. “Sütümü alırım evde mis gibi yoğurt yaparım” cümlesindeki çiğ sütü sanayici de kullanıyor ama hijyenik işlemlerden geçirip ürüne dönüştürüyor. Bununla da kalmayıp, her türlü kirlenmeye karşı ambalajlıyor. Dünyanın en değerli gıdalarından sayılan yoğurdun en iyisi Türkiye’de üretiliyor.”