Ege En “star” yatırım başlıyor

En “star” yatırım başlıyor

22.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ülkeye yılda 2 milyar dolarlık kazanç sağlayacak Türkiye’nin en büyük özel sektör yatırımının temeli 25 Ekim’de atılacak

En “star” yatırım başlıyor

Toplam 5 milyar dolarlık yatırımla Aliağa’daki Petkim Kompleksi’nde kurulacak olan Star Rafinerisi’nin temeli 25 Ekim’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla atılıyor. Socar & Turcas Grup Şirketleri’nin hayata geçireceği Star Rafinerisi, ithalatı azaltırken, cari açığın düşmesine de yardımcı olacak. Yapım aşamasını kapsayan 5 yıllık süreçte ise 10 bin kişiye istihdam sağlanacak. Açılış öncesinde basın toplantısı düzenleyen Socar&Turcas Grup Şirketleri CEO’su ve Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz, Türkiye’nin tek noktaya yapılacak en büyük özel sektör yatırımı niteliğini taşıyacak olan Star Rafinerisi’nin temelinin atılacağı günü heyecanla beklediklerini dile getirdi.

Cari açığı azaltacak
Yavuz, projenin son yıllarda yapılan en büyük yerlileştirme hamlesi olduğunu vurguladı. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise cari açığın yerli üretim ile düşebileceğine işaret ederek rafineride LPG ve Nafta üretiminin Petkim için, dizel ve jet yakıt üretiminin ise sanayi için önem taşıdığını belirtti.

Haberin Devamı

10 bin kişilik istihdam
İnşa aşamasında yan sanayi ile birlikte yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayacak olan “Star Rafineri” devreye girdiğinde ise yaklaşık bin kişiye kalıcı istihdam kazandıracak.Rafineri, tek petrol türüne bağımlı kalmadan; Ural, Azeri, İran ve Kerkük petrollerini işleyebilecek esnek üretim proseslerine sahip olacak.Yıllık 1 milyon 660 bin ton Nafta, Petkim’in temel hammaddesi olarak kullanılacak.


Dokuz ayda 1 milyon çağrı aldı

Kurduğu franchising metoduyla örnek bir girişimcilik öyküsü yaratan, Pizza Pizza’nın kurduğu çağrı merkezi rekor kırdı. Günde ortalama 3 bin adet çağrı alan merkezde, bu sayı hafta sonları ortalama 5 bin’e çıktı. 2011 yılı dokuz aylık dönemde bir milyon çağrıya cevap veren Pizza Pizza, 40 bin sipariş takibi yaptı
Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga Türker, tüketici ile etkin bir iletişim kurmak için çağrı merkezi oluşturduklarını belirterek, merkeze gelen her türlü isteği, düşünceyi, öneriyi büyük bir titizlikle incelediklerini söyledi. Türker, “30 dakika servis garantimizin bilincinde olan çalışanlarımız, siparişi alıp telefonu kapattığı andan itibaren bu hizmet süremiz başlıyor. Bir milyon çağrının 700 bini çağrı merkezinden 300 bini de internet üzerinden alındı.” bilgisini verdi.