Ege Engelli çocuklara ücretsiz atlı terapi

Engelli çocuklara ücretsiz atlı terapi

30.06.2017 - 05:40 | Son Güncellenme:

Şirinyer Hipodromu’nda TJK tarafından açılan atlı terapi merkezinde, engelli çocuklara ücretsiz terapi hizmeti veriliyor. Hipodrom Müdürü Eren, “Çocukların gelişimi bizi mutlu ediyor” dedi

Engelli çocuklara ücretsiz atlı terapi

İzmir’de, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından Şirinyer Hipodromu bünyesinde açılan atlı terapi merkezi, engelli çocuklara ücretsiz hizmet sunuyor.

Haberin Devamı

Bilimsel olarak kanıtlanan ve hippoterapi adıyla bilinen atla terapi yönteminin ücretsiz olarak uygulandığı TJK’ye ait İzmir’deki merkezde, algılama, konuşma, iletişim ve sosyal davranış sorunları yaşayan engelli çocuklar, kısa zamanda önemli mesafeler katetti. Hipodrom Müdürü Kaan Eren, atın yürüyüşündeki dinamik ve itmik hareketler sayesinde engellilerin kas ve sinir sistemlerinin uyarılmasını sağlayan, özgüven eksikliğini gideren hippoterapi hizmetinin, ücretsiz olduğunu söyledi.

Profesyonel ekip

Eren, “Hizmeti daha çok kişiye ulaştırmak için gayret ediyoruz. Profesyonel ekiple iyi sonuçlar alıyoruz. Gözlemlerimizde çocukların gelişim sağladığını, yol katettiğini görüyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.