Ege Engelliler için rüya gibi gün

Engelliler için rüya gibi gün

28.07.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Üç belediyenin işbirliğiyle Foça’ya götürüldüler. Denizin ve güneşin tadını çıkardılar. Bol bol gezip, eğlendiler

Engelliler için rüya gibi gün

İzmir’de; Büyükşehir, Konak ve Foça belediyeleri işbirliği yaptı. 75 engelli; klimalı, asansörlü, son model otobüslerle Konak’tan alınıp, Foça Belediye Plajı’na götürüldü. Güne, açık büfe kahvaltı keyfiyle başlayan engelliler, ardından da denizin ve güneşin keyfini çıkardı. Ege Teko, Beyaz Baston, Böbrek Hastaları dernekleriyle Empati Denizi Kültürel Etkinlikler Engelli Platformu’na üye engellilerin oluşturduğu topluluk, öğle yemeğinde, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’la bir araya geldi. Foçada yaşayan engelli arkadaşlarıyla da buluşan İzmirli engelliler, kader arkadaşlarıyla kaynaştı, adeta mutluluk yumağı oluşturdu.

Alışveriş de yaptılar

Gün boyunca, ilçenin tarihi ve turistik yerleri gezildi, çarşıda alışveriş de yapıldı. Keyifli gün, akşam yemeği ve tekne turuyla taçlandı. Mutlulukları gözlerinden okunan engelliler, adeta hayata yeniden bağlandı, özgüvenleri yerine geldi, yaşama sımsıkı sarıldı.

Duyarlılığa teşekkür ettiler

Engelliler adına konuşan Levent Özmen, “Bize bu imkanları sunan empati sahibi yöneticilerimize, beklentilerimize cevap verdikleri için teşekkür ediyoruz. Diğer yerel yönetimlerden de aynı duyarlılığı bekliyoruz. Kalite, beklentilere cevap vermektir” diye konuştu.