Ege Engelliye kitap desteği

Engelliye kitap desteği

03.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Üniversitesi, engelli basketbolundan özel sporculara, kabartma kitaptan otizme kadar pek çok alanda engellilerin toplum yaşamına katılımını arttırmak için destek veriyor.

Engelliye kitap desteği

Erzurum Palandöken’de yapılan uluslararası engelliler kayak şampiyonasına katılan sporculara malzeme desteği veren üniversite, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’na da dört kitapla destek verdi. “Benim Dünyalarım”, “Bahar Masalları”, “Bir Kedinin Anıları” ve “Halime Kaptan” adlı kabartma kitaplar, 7-14 yaş arası görme engelli ilköğretim çocukları arasında ödünç olarak paylaşılacak ve daha fazla çocuğun kabartma kitap okuması sağlanacak. TÜRGÖK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çiğdem Uygun, Genel Sekreter Şafak Özpoyraz ve Üye Elena Kaner, Rektör Prof. Kayhan Erciyeş’i ziyaret ederek teşekkür etti.

Haberin Devamı

Şampiyon Mehmet’e bir madalya daha

TÜBİTAK tarafından oluşturulan Matematik milli takımında yer alan ve önceki yıl Malezya’da dünya şampiyonu olan Yamanlar Koleji 11. sınıf öğrencisi Mehmet Sönmez 29. Balkan Matematik Olimpiyatı’nda da Altın Madalya kazandı.

13 öğrenci katıldı
Antalya’da 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında yapılan olimpiyatlara 11 Balkan ülkesi ve 10 misafir ülkeden 130 öğrenci katıldı. Dünyanın en prestijli ikinci yarışması kabul edilen Balkan Matematik Olimpiyatı’nda Türk matematik milli takımının birinci olurken Romanya ikinci, Sırbistan üçüncü oldu. Türkiye’ye altın madalya kazandıran Yamanlar Koleji öğrencisi Mehmet Sönmez “Temmuz ayında Arjantin’de yapılacak 53. Dünya Matematik Olimpiyatı’nda ülkemize altın madalya kazandırmak istiyorum. Bunun için gece gündüz çalışıyorum” dedi. Yamanlar Koleji Müdürü Şakir Ural “Uluslararası bilim olimpiyatlarında Türkiye’nin kazandığı 404 madalyanın, 158’ini okulumuz öğrencileri kazandırdı. Türkiye için dünya ile yarışıyoruz” diye konuştu.
İZMİR Milliyet

Haberin Devamı

Sayıların Ligi’nde Fatih birinci oldu

Gelişim Koleji’nin; bir futbol liginden esinlenerek oluşturduğu, ilköğretim öğrencileri arasında dayanışma ruhunu geliştirmek ve problemler üzerinden çoğul düşüncelerle çözüm üretmeyi sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği Matematik Ligi’nin ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu. Matematik Ligi, futbol liginde olduğu gibi katılımcı okullar arasında gerçekleşen kura çekimi ile başladı.
Öğrencilerin oyuncu, öğretmenlerin antrenör olduğu maçlarda; Fen Bilimleri Dersanesi’nin hazırladığı matematik soruları karşısında terleyen öğrenciler, kıyasıya mücadele ettiler. Final maçında Fatih Koleji Birinci olurken; Gelişim Koleji İkinci, İzmir Ata Koleji Üçüncü oldular.
DHA